-

Dieta pe categorii de culori promite rezultate

O dieteticiană a dezvoltat o nouă dietă prin care se urmăreşte gruparea alimentelor în mai multe categorii de culori, pentru a face alimentaţia echilibrată mai uşor de adoptat, notează Daily Mail.

Janet Thompson, autoarea cărţii “Fat to Flat”, a afirmat că noul plan pe care l-a dezvoltat oferă o soluţie simplă când vine vorba de pierderea în greutate.

Mai mult, planul său dietetic asigură sănătatea intestinală.

Programul dietetic pe bază de culori grupează diferite tipuri de alimente pe mai multe categorii sugestive.

Legumele şi fructele sunt în categoria “verde”, alimentele cu amidon în categoria “roz”, grăsimile şi proteinele în categoria “albastră” şi alimentele fără valoare nutritivă în categoria “roşie”.

Astfel, o dietă echilibrată este mult mai uşor de compus: opt porţii de “verde”, trei porţii de “roz”, o porţie de “albastru” la fiecare masă şi nicio porţie de “roşu”, exceptând momentele în care aceasta este o recompensă.

Citeste continuarea AICI

foto: pixabay

Articole înrudite