-

8 alimente care pot scădea glicemia

Încă de la începutul acestui articol vrem să precizăm că remediile naturale pe care le vom prezenta mai jos nu înlocuiesc tratamentul cu insulină sau cu antidiabetice, reprezentând terapii alternative pentru diabet.

8 alimente care pot scădea glicemia – Afinele

Afinul are acțiune hipoglicemiantă, datorită mirtilinei din compoziția sa. „Se poate face un ceai din frunze și fructe de afin, preparat din o mână de frunze și (sau) fructe uscate la o cană de apă. Se pot bea 2-3 căni pe zi. Ajută la scăderea glicemiei, ameliorează retinopatia și tulburările de vedere, închide ulcerațiile“, explică Sorina Manea, specialist medicină de familie și apifitoterapie.

8 alimente care pot scădea glicemia – Brusturele

Și acesta este un remediu recomandat diabeticilor. Apifitoterapeuții recomandă decoct preparat din două linguri de rădăcină de brusture mărunțită la 500 ml de apă clocotită. Se fierbe cinci miute și se lasă la răcit un sfert de oră. Se consumă trei căni pe zi, într-o cură de trei luni.

„Și castravetele amar (Momordica) are efecte remarcabile în reglarea glicemiei. Este o plantă care se cultivă și acum la noi în țară. Și turmericul este recomandat. Asociat cu gelul de aloe reglează funcția pancreasului, dar și a ficatului. “, spune Sorina Manea.

8 alimente care pot scădea glicemia – Ceaiul verde

Scade glicemia și este un bun înlocuitor al cafelei în cazul celor cu boli cardiovasculare. Se consumă zilnic 1-2 căni cu ceai verde , în prima parte a zilei, pentru că ceaiul are efect energizant, precum cel al cafelei.

8 alimente care pot scădea glicemia – Ceapa

Are calități hipoglicemiante. Se pot consuma două linguri de suc de ceapă diluat într-un pahar cu apă, la o oră după masă.

Citeste continuarea pe ZAINA.RO

Articole înrudite

  • 10 alimente ce contribuie la sănătatea ochilor

    Oamenii sunt tentați să creadă că diminuarea progresivă a calității văzului este un proces inevitabil, fiind parte din modificările prin care trece organismul odată cu înaintarea în vârstă. Adevărul este acela că un stil de viață sănătos poate să încetinească acest proces și să reducă în mod considerabil riscul apariției bolilor asociate văzului.

  • Coşul zilnic se scumpeşte

    În plină pandemie de coronavirus, românii încep să constate că multe din produsele alimentare încep să se scumpească.

  • ANPC propune plafonarea prețurilor produselor de strictă necesitate

    În contextul pandemiei declanșate de noul coronavirus și a decretării stării de urgență pe întreg teritoriul României, există o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piață, în condițiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual.

  • Usturoiul e greu de găsit, cartofii s-au scumpit

    Românii au profitat şi de sfârşitul de săptămână ca să îşi facă provizii. În pieţele Capitalei se fac dezinfecţii periodice, iar precupeţii poartă mănuşi de unică folosinţă.

  • Românii au cheltuit pentru alimente şi băuturi răcoritoare cel mai mult din UE

    Românii au cheltuit pentru alimente şi băuturi racoritoare cel mai mult din Uniunea Europeana, aproape 28% sută din totalul banilor alocaţi pentru consum în 2018.

    Potrivit biroului european de statistică, Eurostat, media în Uniune a depăşit cu puţin 12 procente.

    Cheltuieli mari cu mâncarea au avut şi lituanienii, aproape 21%, şi estonienii, 20 de procente.

    Ponderi de sub 10% din totalul cheltuielilor de consum ale gospodariilor au fost înregistrate doar în patru state membre: Marea Britanie, Irlanda, Luxembourg şi Austria.

    În total, în 2018, gospodariile din Uniunea Europeana au cheltuit pentru alimente şi băuturi racoritoare peste 1.047 de miliarde de euro, echivalentul a aproape 7% din PIB-ul Uniunii.

    Sursa: rador

    Foto: pixabay.com