-

(FOTO) 5 CITY-BREAK-URI ideale pentru această primăvară

Din fiesta orașului Sevilia, la zumzetul din Montpellier, până la înfloritul Berlin, primăvara aceasta este momentul pentru o scurtă pauză. Avem cinci orașe europene perfecte pentru un city-break în această primăvară.

5 city-break-uri ideale pentru această primăvară – Sevilia

sevillia

Verile în strălucitoarea capitală andaluză ating uneori și 40 de grade Celsius, dar primăvara este o încântare, cu parcuri cu copaci înfloriți și cu parfum de flori de portocal și iasomie. Iar în Semana Santa (Sfânta Săptămână 14-20 aprilie) străzile prind viață cu tot felul de parade cu care alegorice și procesiuni. Mai este Feria de Abril – o sărbătoare care ține o săptămână cu parade, flamenco și petreceri care țin toată noaptea (4-11 mai; așteptați-vă la prețuri mai mari în acea perioadă).

Sevilia este un loc romantic și plin de energie, cu tot felul de atracții, de la catedrala aflată pe lista UNESCO – cea mai maire catedrală gotică din lume – până la Palatul regal Alcazar. Dar cel mai bine te plimbi pe străzile medievale din Santa Cruz și de-a lungul râului până la La Real Maestranza.

Sevilia este locul de naștere al tapasului și este perfect pentru o pauză culinară – poți face un tur al tapasului (încearcă devoursevillefoodtours.com) sau oprește-te la unul din numeroasele baruri pentru un pahar de sherry, în timp ce guști din amón ibérico (încearcă Bar Las Teresas în Santa Cruz sau istoricul Casa Morales în Constitución). Printre piețe se numără Feria, cea mai veche, dar și Metropol Parasol, o clădire futuristă din lemn.

Viața de noapte este foarte activă. Pentru flamenco. încearcă una dintre peñas sau unul din cluburile flamenco de socializare – Torres Macarena – cu barurile deschise până dimineața.

5 city-break-uri ideale pentru această primăvară – Trieste

trieste

În aprilie, temperaturile sunt destul de ridicate în Trieste. Nu este un oraș la fel de turistic precum Florența sau Roma, iar primăvara găsește încântătoarele restaurante și baruri umplute mai mult de localnici. Este u oraș cu o cultură bogată a băutului cafelei – Illy își are sediul central aici. Trieste are multe cafenele venerabile, cum ar fi Caffè degli Specchi (cu pereții acoperiți de oglinzi) din Piazza Unità d’Italia , despre care se spune că este cea mai mare piazza de pe litoral, din întreaga Europă – și eleganta Caffè San Marco, care are o librărie frumoasă. James Joyce o frecventa când a trăit aici între 1904-1915. Poți afla tot despre el la excelentul muzeu (museojoycetrieste.it/)

Deasupra orașului Trieste se află un platou vast de calcar cunoscut sub numele de carso (sau carst). Călătorește până la Villa Opicina aflat la marginea regiunii cu autobuzul.

Există mai multe trattoria dar pentru un deavărat traseu se ia un taxi până la una din cele 30 de osmize – restaurante de fermă care-și vând propriile vinuri, carne, brânză, miere, fructe și legume. În mmod tradițional, erau deschise 8, 16, 24 de zile pe an („osmi“ înseamnă „al optulea“ în slovenă), dar acum fiecare are altă program.

Citeste continuarea pe ZAINA.RO

Articole înrudite