-

Ce substanțe cancerigene se ascund în pliculețele de ceai

Ceai de mușetel, de mentă, de fructe de pădure! Tuturor ne place ceaiul. Ne relaxează, ne ajută să ne trezim, ne detoxifieză corpul, tetc. Pungile de ceai sunt foarte folosite de comunitate, din motive mai practice.

Nu mai trebuie să filtrați frunzele de ceai, astfel încât să puteți bea imediat, fără a avea probleme.

Dar, dincolo de practică, există un efect negativ dacă continuați să utilizați o pungă de pungi de ceai, datorită substanțelor chimice conținute în sacul din hârtie fibroasă.

Rapoartele recente din întreaga lume s-au referit la potențialele pericole legate de utilizarea plicurilor de ceai comune. Întrucât un procent mare din lume se bazează pe ceaiul pre-ambalat convenabil pentru a obține perfuzii pe toată durata zilei, aceasta ar putea fi o preocupare destul de mare.

Ceaiurile adevărate sunt fabricate din frunze de plante de ceai. Multe culturi au tradiții vechi pentru beneficii medicale.

Cele mai multe pungi de ceai sunt create folosind un material din fibră fină care este închis și atașat la un șir cu o etichetă. Aceste plicuri sunt alegerea pe care majoritatea oamenilor o fac atunci când iau în considerare ceaiul.

Fibra utilizată pentru a crea plicul pentru ceai poate fi făcută dintr-o varietate de materiale, inclusiv hârtie, fibră de bambus, PVC, nailon, termoplastic și polipropilenă.

La temperaturi ridicate, materialul poate deveni cancerigen pentru oameni.

Unii producători de pungi de ceai folosesc, de asemenea, epiclorhidrină, o substanță chimică care poate fi un agent cancerigen activ. (PM)

Publicația franceză 60 Millions de Consommateurs scoate la iveală un aspect cel puțin neliniștitor pentru băutorii de ceaiuri, din cauza pesticidelor prezente în acest produs.

Motivul? Frunzele nu sunt spălate pentru a-și păstra savoarea.

Ceaiul verde sau negru ale mărcilor Auchan, Kusmi Tea și Liptonau fost analizate de cercetători în acest studiu.

Citeste mai mult AICI

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite