-

Presopunctura la tine acasă. Punctele importante

Presopunctura este o formă eficientă de stimulare utilizată pentru a vă relaxa mușchii. Dacă se face în mod regulat, această metodă poate susține ameliorarea și poate reduce recurența simptomelor. Detalii pe larg:

Metoda aplică aceleași principii ca și acupunctura pentru a promova relaxarea și sănătatea și pentru a trata bolile.

Rolul presopuncturii a fost esențial în medicina tradițională chineză, iar faptul că astăzi este încă în uz este o mărturie a eficacității sale în tratarea bolilor și a durerii.

Presopunctura este în esență o metodă de a trimite un semnal corpului, pentru a "porni" propriile mecanisme de auto-vindecare sau de reglementare.

În mod normal, Qi (energia vitală) circulă prin căi naturale din corp numite meridiane.

Blocarea acestui flux sau un dezechilibru poate provoca boli și durere.

Ea ajută la corectarea dezechilibrelor funcționale și restabilirea fluxului, corpul revenind astfel intr-o stare de bunăstare.

Fiți consecvenți atunci când practicați presopunctura.

O modalitate simplă de a stimula aceste puncte este să apăsați ferm cu degetul într-o mișcare rotativă sau o mișcare în sus și în jos pentru câteva minute. (PM)

Presopunctura este o metoda antica de vindecare folosita de chinezi si implica apasarea anumitor puncte de pe corp pentru a elimina simptomele neplacute.

Aceste „meridiane” sau puncte de presiune distribuie energia in organism si sunt conectate de creier.

Fiecare punct corespunde unui anume organ sau parti a corpului.

Similar cu acupunctura, unde aceleasi puncte sunt deblocate insa cu ace, presopunctura foloseste presiunea usoara dar totodata si ajuta la eliberarea tensiunilor care provoaca probleme de sanatate. Potrivit specialistilor chinezi prin folosirea presopuncturii muschii se relaxeaza si, in acelasi timp, se obtine un echilibru al chi, sau fortei vietii.

Prin deschiderea acestor centri energetici poti scapa de dureri ale gatului, oboseala dar si alte disfunctionalitati ale corpului.

Iata cinci probleme de sanatate care pot fi rezolvate prin presopunctura.

1. Greturi

Poti scapa de greturile de dimineata prin folosirea tehnicilor de presopunctura. De fapt, presopunctura este adesea folosita dupa starile de voma cauzate de chimioterapie.

Foloseste degetul aratator si apasa puternic pe partea interioara a articulatiei mainii, intre cele doua tendoane, la aproximativ doua degete distanta pe antebrat de locul in care se formeaza cuta incheieturii. Mentine presiunea pana in momentul in care te simti mai bine!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite