-

Savuroasele mirodenii orientale şi beneficiile lor asupra sănătăţii

Descoperite din cele mai vechi timpuri, când erau mai valoroase ca aurul, astăzi sunt la îndemâna oricui şi sunt indispensabile în bucătărie pentru aromele lor incredibile dar sunt recunoscute şi pentru proprietăţile lor vindecătoare.

Scorţişoara – pe lângă faptul că are o aromă irezistibilă şi conferă preparatelor o savoare aparte, scorţişoara are o mulţime de beneficii pentru sănătate, astfel că reduce nivelul glicemiei, protejează împotriva bolilor de inimă şi ajută la stoparea dezvoltării unor bacterii. Este folosită la prepararea tartelor, plăcintelor, prăjiturilor, la salate şi sufleuri cu mere. Sub formă de baton, se foloseşte în preparatele indiene şi marocane cu carne şi orez.

Susanul – cu un gust specific, asemănător celui de alune, seminţele de susan oferă minerale, antioxidanţi, vitamine şi calciu. Pentru combaterea anemiei, consumă de 2 ori pe zi o salată preparată dintr-un măr, o roşie şi 3 linguriţe de seminţe de susan. În bucătărie, pentru a le spori aroma, prăjeşte-le într-o tigaie, fără ulei, până capătă o nuanţă aurie. Sunt folosite în salate şi diverse produse de patiserie.

Anasonul – cu un gust puternic aromat, dulceag, în bucătărie se folosesc mai mult seminţele/fructele, deşi comestibile sunt şi tulpinile şi florile acestuia. Este folosit la aromatizarea siropurilor, prăjiturilor, biscuiţilor, etc.

Nucşoara – este un condiment destul de rar întrebuinţat la noi şi asta din cauza preţului destul de mare. Dar pe lângă întrebuinţările din gastronomie, nucşoara are şi proprietăţi de leac, astfel că este eficientă împotriva bacteriilor, are proprietăţi antidepresive, stimulează circulaţia sângelui fiind ideală în stările gripale. Se foloseşte atât la preparatele sărate, cât şi în cele dulci. Italienii o folosesc pentru a condimenta cârnăciorii mortadella, arabii pentru a parfuma carnea de miel, iar olandezii în piureurile de legume. Bineînţeles că este folosită în întreaga lume într-o gamă largă de preparate.

Citeste continuarea pe ZANIA.RO

Sursa foto: Pixabay

Articole înrudite

 • Ce ARBORE eşti în horoscopul celtic

  În tradiția celtică, există un cult al arborilor despre care se spune că au puteri sacre și pot influenaț personalitatea și destinul oamenilor. Preoții celtici, druizii, foloseau un calendar din 13 luni. Un horoscop cu 13 copaci, fiecare guvernând o anumită perioadă.

 • Remedii naturale din castane

  De ce este bine să consumăm castane? Pe lângă aroma îmbietoare pe care o au atunci când sunt coapte, castanele conţin foarte multe substanţe nutritive benefice organismului nostru.

 • Remedii naturale ANTIRID făcute în casă

  Cu timpul, pielea îşi pierde elasticitatea, iar liniile fine încep să apară. Ridurile superficiale sau profunde devin problema oricărei femei, în special după vîrsta de 25 de ani.

 • 6 măşti naturale pentru o piele mai tânără

  Cu ajutorul unor ingrediente pe care le avem la îndemână în casă, e ușor să preparăm cosmetice naturale cu efecte benefice asupra pielii noastre.

 • Remedii naturale împotriva cearcănelor

  Pe lângă faptul că sunt inestetice, cearcănele dau senzația de oboseală și îmbătrânire. Dacă și tu vrei să uiți de cearcăne și să-ți menții frumusețea ochilor, iată câteva remedii naturale care te ajută în acest sens.