-

Top cele mai potrivite animale de companie pentru copii

Animale de companie. În ultima perioadă copiii tăi încearcă să te convingă să vă luați un animal de companie? Le-ai spus da după ce ți-au promis că vor avea grijă de el?  Mai rămâne de discutat un singur aspect.

Ce animal o să vă achiziționați. Iată care sunt cele mai bune opțiuni pentru copii.

Cainii, animale de companie potrivite pentru copii

In cazul in care copiilor tai le place sa alerge si sa se zbenguiasca alaturi de ceilalti copiii din cartier cu siguranta ca au nevoie si de un companion acasa. Se vor bucura sa mai aiba un tovaras de joaca.

Este ideal pentru copii carora care dezvolta legaturi puternice cu cei din jur. Iar relatia om-animal este foarte intense cu canidele.

Doar nu degeaba se spune: cainele cel mai bun priten al omului.

Insa este bine sa-ti aminteste ca, dintre toate animalele, cainele necesita cea mai multa grija. Promisiunile de genul: “Il voi scoate la plimbare si-l voi hrani zilnic” sunt incalcate chiar si de cei mai bine intentionati dintre copii.

Si trebuie sa fii atent la muscaturi. Niciodata nu lasa un caine si un copil mic impreuna nesupravegheati.

Pestisori de acvariu, cele mai tacute animale de companie

Aceasta este o alegere inspiranta mai ales in cazul in care cei mici sunt la primul lor animal de companie. Pestisorii aurii pot trai cu usurinta intr-un acvariu cu apa rece si fara a necesita caldura sau filtru.

Cu toate ca nu sunt pretentiosi cea mai sigura cale de a ramane fara ei este sa le dai mancare prea multa sau mancare neprotrivita.

Pisicile, animalele rasfatate ale fetelor

Cine nu-si doreste sa tina in brate un ghemotoc de blana moale si pufoasa? Pisica este ideala pentru copii care cresc si nu sunt deranjeati de faptul ca animalul lor ii ignora.

Desi, felinele sunt in general preferate de persoanele in varsta, acestea se bucura de popularitate in randul fetitelor.

Insa nu trebuie sa uiti faptul ca daca aveti pisici si aduceti un nou-nascut in casa exista un risc redus ca acesta sa dezvolte o alergie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite