-

6 simptome ale CANCERULUI DE COLON pe care nu trebuie să le ignori

ancerul de colon rămâne în continuare una dintre maladiile cu şanse reduse de supravieţuire, mai ales din cauza diagnosticării târzii.

6 simptome ale CANCERULUI DE COLON pe care nu trebuie să le ignori


Este al treilea cel mai frecvent tip de cancer din America şi a doua cauză de mortalitate prin cancer atât la femei, cât şi la bărbaţi, potrivit unui raport din 2013 al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Deşi este asociat de regulă cu persoanele vârstnice, cancerul de colon poate apărea şi la tineri, iar principala cauză ar fi, potrivit specialiştilor, epidemia de obezitate care cuprinde planeta.

Mulţi bolnavi ignoră sau ascund simptomele, de jenă sau de teamă, şi astfel se ajunge la medic în stadii mult prea avansate ale bolii, când tratamentul nu mai poate face mare lucru.

6 simptome ale CANCERULUI DE COLON pe care nu trebuie să le ignori

„Oamenii se feresc să discute despre această zonă intimă”, spune dr. Jennifer Inra, gastroenterolog la spitalul Brigham din Boston.

Iată care sunt cele 6 simptome ale cancerului de colon care nu trebuie ignorate!

Simptome ale CANCERULUI DE COLON Hemoragia rectală

„este unul dintre cele mai des întâşnite simptome ale cancerului de colon”, avertizează dr. Alfred Neugut, medic oncolog la Universitatea Columbia. Dacă observi urme de sânge pe hârtia igienică, în vasul WC-ului sau în materiile fecale, programează-te la medic. Sângele poate fi roşu deschis sau maro închis.

Simptome ale CANCERULUI DE COLON Anemia feriprivă (anemia prin carenţă de fier)

Aceasta este strâns legată de sângerarea anală, deoarece aceasta cauzează pierderea de fier din organism. Dacă te simţi obosit mai tot timpul şi eşti palid, mergi la medic pentru analize de sânge. Acestea pot descoperi dacă ai suficiente celule roşii în sânge, precum şi nivelul de fier.

Citeste continuarea pe KFETELE.RO

Sursa foto: Pixabay

Articole înrudite