-

Ce ARBORE eşti în horoscopul celtic

În tradiția celtică, există un cult al arborilor despre care se spune că au puteri sacre și pot influenaț personalitatea și destinul oamenilor. Preoții celtici, druizii, foloseau un calendar din 13 luni. Un horoscop cu 13 copaci, fiecare guvernând o anumită perioadă.

Mesteacăn (24 decembrie – 20 ianuarie)

Measteacănul semnifică începutul noului an celtic, iar acest semn reprezintă începutul, renașterea, trezirea și reînnoirea. Cei născuți sub energia Mesteacănului s-au născut în timpul celei mai întunecate perioade a anului, așa că mereu caută să ajungă la lumină. Asta poate fi provocator uneori, dar construiește caractere și înseamnă că Mestecenii dezvoltă personalități optimiste, dure și hotărâte. Ei caută să-și creeze propria lumină, să strălucească și să radieze lumină pentru a compensa faptul că era întuneric atunci când s-au născut. Cei născuți sub semnul Mesteacănului sunt de obicei lideri foarte motivați și ambițioși. reușesc mai mereu să obțină ceea ce și-au propus. Când o pădure arde, Mesteacănul este primul care crește la loc. Acest semn este asemănător păsării phoenix care renaște din propria cenuță: puternic, și adânc înfipt în pământ.

 Fag (21 ianuarie – 17 februarie)

Fagii au mințile cele mai filozofice din Zodiacul celtic, și sunt mari gânditori, creatori și vizionari. Sunt pasionali în tot ceea ce fac și au o imaginație sălbatică, deși uneori își dau seama că percepțiile lor pot fi catalogate de ceilalți ca fiind prea ciudate sau prea „outside the box“ pentru ca cei din jurul lor să-i ia în serios. Asta îi poate face să stea la distanță și să fie reci în ceea ce privește relațiile lor cu ceilalți, deși asta nu reflectă adevărata lor personalitate. Fagii au o putere energetică foarte intensă și pot influența oamenii din jur cu energia lor bună, făcându-i să iasă din energiile negative, doar prin căldură, dragoste și compasiune.

Frasin (18 februarie–17 martie)

Cei născuți în această perioadă sunt percepuți de celți ca fiind gânditori liberi, revoluționari, cu o imaginație bogată, intuitivi și creaturi absolut încântătoare. Au o minte interioară foarte bogată și aleg de multe ori solitudinea, ceea ce înseamnă că au o puternică legătură cu natura și se află la un nivel înalt atunci când hoinăresc prin pădure. Sunt deseori percepuți ca fiind pustnici de vreme ce sunt introspectivi și deseori se simt deconectați de la cei din jur. Deși pot înțelege și empatiza cu alți oameni, se pare că ceilalți oameni nu îi prea înțeleg. Asta nu-i deranjează pe cei din Frasin, pentru că puțin le pasă de ce cred alții despre ei. Sunt creativi, iar de obicei sun interesați de artă, scris, spiritualitate, Univers, psihologie și orice îi poate face să-și înțeleagă propriile inimi și minți, dar și pe ale celorlalți. Se pierd în concevrsații despre teologie și planete, și le place să discute timp îndelungat despre sensul existenței.

Arin (18 martie–14 aprilie)

Arinii sunt carismatici, puternici și au o personalitate magnetică care atrage alți oameni pe lângă ei. Știu care este calea pe care trebuie să meargă și se încarcă cu foarte multă determinare și încredere astfel încât reușește să-i inspire și pe alții să-i urmeze. Nu le place să piardă timpul și să discute. Sunt siguri pe ei și nu le place să amâne lucrurile și nici să trăiască având ezitări. Pentru ceilalți, ei devin personaje extrem de interesante și de dorit, și chiar dacă le place să meargă singuri pe un drum, deseori li se mai alătură și alții. Către Arini se întorc mulți atunci când au nevoie de un umăr pe care să plângă, pentru că sunt ascultători foarte buni și știu ce trebuie să spună exact la timpul potrivit pentru a diminua stresul și pentru a rezolva problema. Arinii au o legătură foarte puternică cu apa, ceea ce înseamnă că sunt creaturi foarte emoționale.

Salcie (15 aprilie–12 mai)

Sălciile au o legătură puternică cu Luna și sunt foarte sensibile, intuitive și inteligente. Cei născuți în această perioadă sunt cunoscuți ca având calități în domeniul psihologiei, dar și al premonițiilor. Ei au abilitatea de a simți foarte bine ce cred și simt ceilalți oameni, ceea ce se datorează abilității lor de a capta energia mistică a Lunii. Sunt oameni cărora le place să afle lucruri noi, să învețe, iar scopul lor în viață este să învețe cât mai mult. Își învață lecția din fiecare experiență. Mottoul lor în viață este „transformă orice este negativ în ceva pozitiv“, astfel că, indiferent de cât de tulburătiare sau provocatoare sunt situațiile în care se află, le întorc în favoarea lor cu mare ușurință. Sălciile sunt cele mai predispuse la a face o listă cu ultimele dorințe înainte de a muri ceea ce le va ajuta să-și împingă puterile la extreme în timp ce rămân cu memorii de neuitat pe tot parcursul.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: Pixabay

 

Articole înrudite