-

Semne că trebuie să renunţi la gluten

Sensibilitatea sau intoleranța la gluten este o afecțiune care determină o persoană să reacționeze după ingerarea glutenului. Simptomele variază și pot include probleme gastro-intestinale, dureri articulare.

De asemenea, ne putem simții obosiți și depresivi.

Aceleași simptome sunt asociate cu boala celiacă, deci este important să obțineți diagnosticul corect.

Glutenul este o combinație a proteinelor naturale găsite în grâu, și într-o măsură mult mai mică, în secară și orz.

Moleculele de gluten sunt activate atunci când făina este umezită și apoi fie frământată sau amestecată.

Deși glutenul nu se găsește în multe alte semințe, cum ar fi ovăzul, quinoa, orezul sau porumbul, tehnicile moderne de procesare contaminează aceste alimente, deoarece sunt procesate folosind aceleași echipamente ca și grâul.

În plus, glutenul este acum folosit pentru a ajuta la fabricarea multor aditivi chimici foarte procesați, care se găsesc în alimentele ambalate de toate tipurile.

Împreună cu faptul că producția poate duce la contaminarea încrucișată, aceasta înseamnă că urme de gluten se găsesc adesea în produsele alimentare care sunt aparent fără gluten - cum ar fi condimentele și bomboanele.

Potrivit experților, sensibilitatea la gluten ar trebui să fie diagnosticată numai după ce se elimină mai întâi alergiile la grâu și boala celiacă, utilizând probe de sânge și alte teste care pot indica aceste tulburări.

În al doilea rând, diagnosticul trebuie să includă testarea anticorpilor AGA în sânge.

Intoleranța la gluten a fost recunoscută drept o condiție reală, după mulți ani de ignorare de către comunitatea medicală. (PM)

Peste 55 de boli au fost puse pe seama glutenului, proteina care se gaseste in grau, orz si secara. Se presupune ca aproape 99% dintre oamenii care au intoleranta la gluten sau boala celina nici nu sunt diagnosticati.

Iata care sunt semnele care iti arata ca esti intolerant la gluten.

1. Ai tulburari intestinale (gaze, balonare, diaree, constipatie). Constipatia apare la copii dupa ce mananca gluten.

2. Ai cheratoza pilara (piele de gaina) pe partea din spate a bratelor. Aceasta apare din cauza deficientelor de acizi grasi si vitamina A produse de absorbtia precara a grasimilor in intestine.

3. Epuizare fizica, minte incetosata, oboseala dupa o masa care a continut gluten.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite