-

Sucul de rodie, medicament folosit de mii de ani

Rodiile au proprietăți anti-oxidante, anti-virale și anti-tumorale și se spune că sunt o sursă bună de vitamine, în special de vitamina A, vitamina C și vitamina E, precum și de acid folic. Află detalii pe larg:

Sunt printre cele mai sănătoase fructe de pe pământ. Ele conțin o serie de compuși benefici, de neegalat de alte alimente.

Beneficiile pentru sănătate ale rodiilor sunt nenumărate și sunt extrem de delicioase.

Multe studii au arătat că acestea au beneficii incredibile pentru corpul tău, și pot reduce riscul de a dezvolta mai multe boli. (PM)

In ultima perioadă, majoritatea specialiștilor în nutriție recomandă sucurile verzi proaspete, pline de nutrienți și vitamine.

Însă, pentru a fi sănătos, sucul nu trebuie să fie neapărat verde, cu mult spanac, sau frunze verzi. De mii de ani, avem la îndemână un fruct folosit încă din antichitate pe post de medicament: rodia.

Sucul de rodie are nenumărate proprietăți benefice pentru sănătate, printre care se numără prevenția cancerului, întărirea imunității și a fertilității.

1. Conține antioxidanți. Semințele de rodie îți iau culoarea roșu intens de la polifenoli, niște sumbstanțe cu rol antioxidant, astfel că sucul de rodie conține mai mulți antioxidanți decât multe alte sucuri.

Are de trei ori mai mulți antioxidanți dect vinul rou și ceaiul verde.

Antioxidanții înlătură radicalii liberi, protejează celulele și reduc înflamația.

2. Conține vitamina C. Sucul de la o singură rodie are aproape jumătate din doza recomandată zilnic de vitamina C.

Cel mai bine este să beți suc natural, nu din comerț, pentru că atunci când e procesat, vitamina C se pierde.

Înainte de a iniția orice fel de terapie, consultă medicul.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite