-

Principalele cauze ale infertilităţii la bărbaţi

Infertilitatea afectează aproximativ 1 din fiecare 6 cupluri. Un diagnostic de infertilitate este dat unui cuplu care se află în imposibilitatea de a concepe pe parcursul unui an de zile.

Majoritatea oamenilor cred că femeile sunt de obicei responsabile pentru infertilitate. În realitate, infertilitatea este adesea legată de problemele de sănătate ale bărbaților.

Problemele de fertilitate la femei pot fi responsabile pentru infertilitate la 40% dintre cupluri, în timp ce alte 40% dintre cupluri au probleme datorită infertilității masculine.

Restul de 20% din cazurile de infertilitate se datorează altor factori.

Când vă uitați la aceste statistici, puteți vedea cât de important este ca bărbații să fie examinați cu atenție atunci când sarcina nu vine în mod natural.

Aproximativ 40 la sută din problemele de concepție sunt atribuite infertilității masculine.

În marea majoritate a cazurilor, oamenii nu prezintă semne exterioare ale infertilității masculine.

Cu toate acestea, în cazul în care cauza de infertilitate de sex masculin este hormonală, partenerul tău ar putea avea unele semne exterioare, cum ar fi o scădere a apetitului sexual sau creșterea părului pe față sau corp. (PM)

Cauze posibile ale infertilității masculine. Semne, simptome și diagnostic

Infertilitatea este o problemă majoră pentru foarte multe cupluri din întreaga lume și, în general, este pusă pe seama femeii.

Medicii spun, însă, că lucrurile nu stau deloc așa. În aproape jumătate dintre cazurile de infertilitate în cuplu, “de vină” este bărbatul, iar cauzele sunt multiple.

Ca și în cazul femeilor, stresul, greutatea în exces, dezechilibrele hormonale sau unele afecțiuni netratate la timp se numără printre cei mai importanți factori de risc.

Numărul cazurilor de infertilitate masculină este tot mai mare, arată statisticile internaționale, și reprezintă uneori singurul motiv pentru care un cuplu nu poate concepe o sarcină.

Diagnosticul, însă, este greu de acceptat de către bărbați. Mulți dintre ei refuză din start ideea de a-și testa fertilitatea și află că problema e a lor abia după ce partenera face investigații de durată și cotisitoare.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: pixabay.com

 

Articole înrudite