-

Reguli noi pentru înscrierea copiilor la grădiniță

Începând cu anul viitor, părinţii vor fi obligaţi să-şi înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare, arată cel mai nou proiect de lege care modifică Legea Educaţiei, adoptat de Senat, în calitate de cameră decizională.

O altă prevedere stipulează ca toţi cei patru ani de liceu să fie obligatorii. Liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, spune că această modificare ar putea avea efecte negative asupra viitorului elevilor.

„Această schimbare ar putea să îi pună în dificultate pe unii dintre elevii care vor să urmeze învăţământul vocaţional.

Ei nu trebuie să fie obligaţi să facă patru ani de liceu pentru că orice copil care are o vocaţie trebuie să aibă ocazia să facă ce îi place şi să îşi urmeze visele. Nu toată lumea este construită să meargă la liceu şi apoi la facultate.

În plus, oricine are voie prin lege, începând de la vârsta de 16 ani. Poate au probleme financiare şi vor să se angajeze, nu li se poate lua acest drept ”, a declarat Anton Hadăr pentru Jurnalul.

Problema grădiniţelor

Totodată, Anton Hadăr spune că intrarea grădiniţei în învăţământul obligatoriu, grupa mare începând din 2020, mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030, este o prevedere care aduce România pe harta învăţământului preşcolar occidental:

„Există multe ţări europene unde grădiniţa este obligatorie. Poate fi o schimbare bună, atâta timp cât părinţii vor avea unde să îşi înscrie copiii”, a mai spus profesorul.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite

 • Roșiile românești, sigure pentru consum

  Prin intermediul Autorității Naționale Fitosanitare, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) efectuează în această perioadă controale în piețe și la locul de producție (sere și solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roșii de la producătorii înscriși în programul guvernamental de sprijin pentru tomate pentru a determina calitatea acestora.

 • Beneficiile merelor pentru organism

  Merele sunt alimentele-minune care pot fi consumate în orice dietă, nu au contraindicaţii deosebite, fiind recomandate chiar şi diabeticilor.

 • Beneficiile incredibile ale consumului de orez negru

  În perioada când China era condusă de un împărat, orezul negru era un aliment rezervat exclusiv familiei regale, datorită profilului său nutrițional și abilităților de vindecare.

 • Cum poţi evita infarctul: Ce ne sfătuiesc medicii

  Cazurile de deces datorate atacurilor de cord și accidentelor vasculare cerebrale sunt mai puțin frecvente în ultimii 20 de ani. Cu toate acestea, încă facem boli cardiovasculare la fel de des.

 • Trucuri simple pentru sănătatea vezicii urinare

  Vezica este de obicei de mărimea unui grapefruit mare. Se poate întinde mult mai mult când este nevoie și se restrânge când este gol. Vezica este conectată la rinichi prin două tuburi lungi numite uretere. Detalii: