-

Reguli noi pentru înscrierea copiilor la grădiniță

Începând cu anul viitor, părinţii vor fi obligaţi să-şi înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare, arată cel mai nou proiect de lege care modifică Legea Educaţiei, adoptat de Senat, în calitate de cameră decizională.

O altă prevedere stipulează ca toţi cei patru ani de liceu să fie obligatorii. Liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, spune că această modificare ar putea avea efecte negative asupra viitorului elevilor.

„Această schimbare ar putea să îi pună în dificultate pe unii dintre elevii care vor să urmeze învăţământul vocaţional.

Ei nu trebuie să fie obligaţi să facă patru ani de liceu pentru că orice copil care are o vocaţie trebuie să aibă ocazia să facă ce îi place şi să îşi urmeze visele. Nu toată lumea este construită să meargă la liceu şi apoi la facultate.

În plus, oricine are voie prin lege, începând de la vârsta de 16 ani. Poate au probleme financiare şi vor să se angajeze, nu li se poate lua acest drept ”, a declarat Anton Hadăr pentru Jurnalul.

Problema grădiniţelor

Totodată, Anton Hadăr spune că intrarea grădiniţei în învăţământul obligatoriu, grupa mare începând din 2020, mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030, este o prevedere care aduce România pe harta învăţământului preşcolar occidental:

„Există multe ţări europene unde grădiniţa este obligatorie. Poate fi o schimbare bună, atâta timp cât părinţii vor avea unde să îşi înscrie copiii”, a mai spus profesorul.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite