-

Munca la calculator şi hernia de disc cervical

Discurile herniate pot apărea în orice parte a coloanei vertebrale, dar ele apar cel mai frecvent la nivelul coloanei vertebrale și ale coloanei vertebrale inferioare.

Oasele care formează coloana vertebrală în spate sunt amortizate de discuri rotunde și plate.

Când aceste discuri sunt sănătoase, ele acționează ca amortizoare pentru coloană vertebrală și mențin flexibilitatea coloanei vertebrale.

Dacă acestea se vor deteriora, ele se pot îngroșa anormal sau se pot rupe, în ceea ce se numește hernie de disc. 

Cele mai multe hernii de disc apar în partea inferioară a spatelui (coloana lombară), deși pot apărea și în gât (coloana vertebrală cervicală).

Cele mai frecvente semne și simptome ale unei hernii de disc sunt:

- dureri ale brațelor sau picioarelor. Dacă hernia este în partea inferioară a spatelui dvs., de obicei, veți simți durerea cea mai intensă în fese și coapse. Aceasta poate implica, de asemenea, o parte din picior.

Dacă discul herniat este în gât, durerea va fi de obicei cea mai intensă în umăr și braț.

Această durere se poate reflecta în brațul sau piciorul dvs. atunci când tusiți, strănutați sau va mutați în anumite poziții.

- amorțeală sau furnicături. Persoanele care au un disc herniat prezintă adesea amorțeală sau furnicături în partea corpului deservită de nervii afectați.

- slăbiciune - mușchii deserviți de nervii afectați tind să slăbească, iar acest lucru vă poate afecta capacitatea de a ridica sau de a ține obiecte.

De asemenea, puteți avea un hernie de disc fără să știi - discurile herniate apar uneori pe imaginile spinale ale persoanelor care nu au simptome de problemă cu discul. (PM)

Activități care agravează hernia de disc cervical

La baza creşterii numărului de cazuri de hernie de disc cervical din zilele noastre stau răspândirea utilizării calculatorului, munca în aceeași poziție la birou pe perioade îndelungate și lipsa activităților sportive, este de părere doctorul chirurg Cenk Ermol, specialistul în neurochirurgie al Grupului Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia.

În opinia chirurgului turc, frecvența durerilor cervicale este mai mare la persoanele care muncesc şi afirmă faptul că un volum mare de muncă este unul dintre factorii care influenţează durerea cervicală, însă nu orice durere cervicală este cauzată unei hernii de disc cervical.

Cea mai frecventă este durerea cervicală mecanică

“Durerile cervicale apar în special ca urmare a unor cauze mecanice și a afecțiunilor coloanei vertebrale. Cea mai frecventă durere cervicală este durerea cervicală din cauze mecanice. Ne confruntăm foarte des cu pacienți care acuză acest lucru, în special persoane care lucrează mai ales la birou, în poziție aplecată, întreaga zi.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite