-

De ce apar pungile de sub ochi?

Deseori, pungile de sub ochi sunt confundate cu cearcănele, care se află tot sub ochi. Deosebirea este că acestea din urmă se află în zona moale situată deasupra pomeților, iar pungile se formează sub cearcăne, la granița zonei moi cu pomeții, nu sunt colorate și, așa cum le spune numele, sunt niște edeme (umflături).

Pungile de sub ochi au început să apară din ce în ce mai des, devenind o problemă inestetică foarte întâlnită. Ele apar exclusiv din pricina drenării deficitare a sistemului limfatic.

Soluții la îndemână


Important este stilul de viață pe care îl duce fiecare dintre noi. E vorba aici de îngrijirea zilnică și de efectuarea micii rutine de zi cu zi care împiedică stagnarea limfei și ajută la eliminarea apei din țesuturi. Somnul insuficient, excesul de căldură și consumul exagerat de alcool sunt factori agravanți. De aceea, un somn odihnitor, într-o cameră bine aerisită, spălatul cu apă rece pe față (nu călduță sau caldă), eliminarea sau reducerea drastică a consumului de sare, concomitent cu folosirea unor diuretice sub formă de ceai sau tincturi, sunt soluții la îndemâna oricui.

Masaj și mâncare nesărată

Specialiștii nu au soluții revoluționare pentru tratarea pungilor de sub ochi. Există însă câteva măsuri de prevenire. Și aici ne referim în primul rând la consumul de sare, care, așa cum am spus și mai sus, ar trebui redus sau eliminat din alimentație. În al doilea rând, dimineața, imediat după ce ne-am trezit, am putea să aerisim imediat camera și să aplicăm comprese reci pe pungi, acțiuni care stimulează drenarea limfatică.

Citeste continuarea AICI

 

Articole înrudite