-

De ce apar pungile de sub ochi?

Deseori, pungile de sub ochi sunt confundate cu cearcănele, care se află tot sub ochi. Deosebirea este că acestea din urmă se află în zona moale situată deasupra pomeților, iar pungile se formează sub cearcăne, la granița zonei moi cu pomeții, nu sunt colorate și, așa cum le spune numele, sunt niște edeme (umflături).

Pungile de sub ochi au început să apară din ce în ce mai des, devenind o problemă inestetică foarte întâlnită. Ele apar exclusiv din pricina drenării deficitare a sistemului limfatic.

Soluții la îndemână


Important este stilul de viață pe care îl duce fiecare dintre noi. E vorba aici de îngrijirea zilnică și de efectuarea micii rutine de zi cu zi care împiedică stagnarea limfei și ajută la eliminarea apei din țesuturi. Somnul insuficient, excesul de căldură și consumul exagerat de alcool sunt factori agravanți. De aceea, un somn odihnitor, într-o cameră bine aerisită, spălatul cu apă rece pe față (nu călduță sau caldă), eliminarea sau reducerea drastică a consumului de sare, concomitent cu folosirea unor diuretice sub formă de ceai sau tincturi, sunt soluții la îndemâna oricui.

Masaj și mâncare nesărată

Specialiștii nu au soluții revoluționare pentru tratarea pungilor de sub ochi. Există însă câteva măsuri de prevenire. Și aici ne referim în primul rând la consumul de sare, care, așa cum am spus și mai sus, ar trebui redus sau eliminat din alimentație. În al doilea rând, dimineața, imediat după ce ne-am trezit, am putea să aerisim imediat camera și să aplicăm comprese reci pe pungi, acțiuni care stimulează drenarea limfatică.

Citeste continuarea AICI

 

Articole înrudite

 • 5 ponturi să-ţi faci o zi bună din fiecare zi

  Te-ai trezit vreodată pe partea greșită a patului, cu sentimentul acela că vei avea una dintre cele mai proaste zile?

 • Planta-minune pentru femei

  Dacă nu ați auzit de crețișoară, vă spunem înainte de toate că este supranumită planta-minune pentru femei.

 • Proprietăţile nebănuite ale DAFINULUI

  Frunzele de dafin dau savoare multor preparate, însă beneficiile acestei plante sunt mult mai mari. Inclusă în diverse remedii, planta ne fereşte de infecţii, ţine diabetul sub control şi menţine sănătatea inimii.

 • GINSENGUL, remediu pentru sănătate

  Ginsengul este denumit de botaniști Panax, care în limba greacă înseamnă “vindecă totul”. Ginsengul este o plantă perenă, cu radăcină cărnoasă, suculentă și aromată, din care se obține un ceai ce are cu efecte benefice, cu nenumarate proprietăți vindecătoare.

 • Cum păstrăm vitaminele alimentelor

  Te-ai întrebat vreodată ce trucuri poți aplica pentru ca alimentele să-și păstreze conținutul de vitamine atât de important pentru fiecare organism?