-

Ce este deficiența de vitamina B12. Atenționări!

Vitamina B12 este o parte din complexul vitaminic B. Este considerată vitamina care “omoară” durerea, ajută la producția de ADN, susține sănătatea cardiovasculară și echilibrul metabolic.

Corpul uman produce milioane de globule roșii în fiecare minut. Acestea nu se pot multiplica fără aportul vitaminei B12.

Vitamina B 12 este solubila in apa si se poate obtine din alimente sau suplimente alimentare.

Acum sunt citite aceste articole

Horoscop lunar APRILIE 2019. 3 planete retrograde si transformari ULUITOARE DE VIATA! Horoscop eveniment: Impulsivul si energicul MARTE este in GEMENI! Ce ti se intampla DIFERIT? Mercur a iesit din retrograd! Ghid de supravietuire cu Mercur revenit direct!

Beneficii vitamina B 12

Vitamina B 12 are multiple beneficii asupra sanatatii. Dintre acestea enumeram numai cateva:

1. Analgezic

Metilcobalamina, o forma de vitamina B 12 reduce simptomele cauzate de parastezie, durerile ascutite sau spontane. Injectiile cu metilcobalamina au redus durerile de spate in cazul pacientilor fara deficient nutritionale.

2. Esential pentru creier

Metilcobalamina este esentiala pentru sistemul neuronal. Acest compus previne aparitia unor tulburari precum Alzheimerul sau dementa. Suplimentele cu cobalamina ajuta la regenerarea neuronala si reduce efectele negative ale ischemiei neuronilor.

3. Imbunatateste somnul

Cobalamina imbunatateste ritmul somn-veghe, ritmul circadian, repara sistemul limbic si restabileste echilibrul hormonal care tulbura somnul.

4. Reduce simptomele depresiei

La un studiu la care au participat pacienti cu depresie, s-a constatat ca dupa administrarea de vitamina B12, s-au redus simtitor simptomele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite