-

Suplimentele alimentare nu țin locul nutrienților din alimente

Suplimentele alimentare sunt consumate deseori în speranța că ne vor ajuta să trăim mai mult și mai sănătos, însă un studiu a descoperit că acestea au un efect foarte mic asupra sănătății și doar nutrienții din alimente ne pot ajuta să avem o viață mai lungă și mai sănătoasă, potrivit Daily Mail.

În realitate, câteva suplimente alimentare, precum calciul sau vitamina D, au fost asociate cu un risc mai crescut de apariția a cancerului.

Experții sugerează că descoperirile aduc o dovadă în plus că suplimentele alimentare nu pot fi folosite ca o „asigurare” și că dieta și stilul de viață sunt cheia pentru sănătate.

Studiul, care s-a concentrate pe analizarea a peste 27.000 de adulți din SUA, a descoperit că anumiți nutrienți din alimente scad riscul de apariție a cancerului, însă acest lucru nu este valabil în cazul suplimentelor alimentare.

Citeste coninuarea AICI

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite