-

Planta-minune pentru femei

Dacă nu ați auzit de crețișoară, vă spunem înainte de toate că este supranumită planta-minune pentru femei.

Motivul?  În primul rând, ajută la echilibrarea organismului feminin. Așadar, mai jos, vă oferim o rețetă de ceai de crețișoară, dar și alte alternative pentru a exploata cât mai mult beneficiile acestei plante. Să fie cu sănătate!

Începând cu perioada creştină virtuţile curative ale creţişoarei au fost asociate cu puterea tămăduitoare a Fecioarei Maria. În unele limbi europene denumirea populară a creţişoarei este “veşmântul Maicii Domnului” (Lady”s Mantle – în engleză, Frauenmantle – în germană). Denumirea ştiinţifică: “Alchemilla” provine din termenul arab “Alkemelych” care înseamnă “alchimie” şi a fost asociat cu creţişoara datorită credinţei în puterile ei magice.

Această plantă este predominant regăsită în vestul și centrul Europei. Este cunoscută o singură specie, Alchemilla vulgaris, însă există peste 300 de feluri de crețișoară în Europa. Fiecare dintre acestea colectează rouă în frunzele sale moi. Singurele femei care nu ar tebui să utilizeze această plantă sunt cele care se află în primele etape ale sarcinii. Cu toate acestea, crețișoara este considerată o plantă excelentă mai târziu în timpul sarcinii, ajutând la o naștere mai ușoară.

Crețișoara crește de multe ori de pe marginea drumului, putând fi foarte ușor culeasă. Puteți folosi planta întreagă, atât frunzele precum și florile. Deși este în general considerată o plantă pentru femei, ajută și la vindecarea rănilor, curăță pielea și ajută la probleme precum diareea. Este considerată o plantă excelentă și pentru copiii care sunt bolnavi și slăbiți și, de asemenea, în cazurile în care pubertatea este întârziată.

De ce folosesc femeile crețișoara

Crețișoara poate fi consumată în orice perioadă a vieții reproductive a femeilor. Aceasta ajută la ameliorarea durerilor de orice tip din timpul menstruației, dacă este folosită ca tinctură sau ceai, fiind capabilă să oprească sângerările dintre menstruații și să diminueze sângerările excesive. Crețișoara are calități astringente, fiind recomandată pentru diaree, diferite răni din cavitatea bucală sau de pe piele. Crețișoara este utilă și în anii de menopauză, reducând simptomele datorită acțiunii sale astringente și anti-inflamatorii.

Crețișoara reglează menstruațiile. Dacă aveți menstruații neregulate, perioade dureroase sau prea lungi, această plantă va regla și aduce corpului un echilibru. În acest scop, puteți bea o cană de ceai de crețișoară pe zi, începând cu perioada ovulației, pentru câteva săptămâni. Poate fi folosită și extern, pentru probleme vaginale precum infecțiile. În acest caz, se folosesc plante proaspete, care sunt pasate și plasate direct pe corp. Alternativ, puteți face băi cu ierburi, fie proaspete sau uscate.

Citeste continuarea AICI

Foto: Pixabay

 

 

Articole înrudite