-

Remedii naturale pe care le poți găsi în propria curte

Puterea medicamentelor pe bază de plante nu poate fi trecută cu vederea, acestea chiar au vindecat boli considerate mortale. Uneori, o plantă oferă o alternativă mai sigură pentru probleme de sănătate minore.

Există momente când ar fi mai recomandat să folosiți un remediu pe bază de plante decât un medicament.

Dacă aveți o grădină, în timpul verii aceasta poate fi magazinul dvs. De asemenea, poate fi și farmacie.

Vara este sezonul de vârf pentru remedii proaspete, de sezon pentru a trata mai multe probleme de sănătate.

Dacă țineți cont de câteva reguli generale privind modul de procesare a diferitelor părți ale plantelor, când să recoltați partea plantei care vă interesează și diferența dintre utilizarea ierburilor proaspete și uscate, restul depinde de creativitatea dvs. (PM)

Expand Your Consciousness notează că nu este nevoie să mergem prea departe pentru a căuta medicamente. Astfel, sursa citată precizează nouă plante comune și o ciupercă benefice pentru sănătate, pe care le poți găsi în propria curte sau în vecinătăți.

Pătlăgina

Pătlăgina este bogată în vitamina K, calciu și alte vitamine și minerale cunoscute ca fiind indicate pentru detoxifiere. Această plantă medicinală estre folosită pentru tratarea răcerilor, diareei, arsurilor, rănilor deschise, acneei, durerii de gât, febrei, infecțiilor respiratorii, îmbunătățirea funcțiilor rinichilor.

În plus, tratează infecțiile gastrointestinale și elimină otrava și toxinele din mușcături și înțepături, inclusiv din mușcăturile de șarpe.

Brusture

Rădăcina de brusture este un puternic antioxidant și a fost folosită în medicina chinezească pentru milioane de ani. Unele dintre utilizările sale tradiționale includ eliminarea toxinelor din sânge, inhibarea anumitor tipuri de cancer, tratarea problemelor pielii și acționează asemeni unui afrodisiac.

De asemenea, are efect diuretic, de aceea trebuie să te hidratezi în mod corespunzător și să consumi brusturele cu moderație.

Citeste articolul pe larg AICI

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Articole înrudite

 • Halucinaţiile arată nereguli în psihic şi se impune control

  Halucinațiile pot fi înspăimântătoare, dar de obicei există o cauză identificabilă. De exemplu, ele pot apărea ca urmare a consumului abuziv de alcool, droguri, o boală psihică, cum ar fi schizofrenia sau demența.

 • Cum ne afectează emoțional și fizic surplusul de grăsime?

  Funcțile omului sunt cuprinse din trăsură, cai, vizitiu și stăpân. Doar stăpânul din om poate face ca omul să slăbească sau să elimine grăsimea, afirmă psihologul Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții.

 • Beneficiile cepei verzi pentru organism

  Ceapa verde este una dintre cele mai bune plante de primăvară pentru organism. O poţi consuma fără limite: să o adaugi generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe, pentru că îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este fiartă.

 • Ce faci când te simți indecis și agitat?

  Nicio zi nu seamănă cu cealaltă, totul este în schimbare, iar de cele mai multe ori ne confruntăm cu situaţii noi care ne scot din zona de confort. Impactul se vede imediat în gânduri şi în tot corpul.

 • Beneficiile incredibile ale sunătoarei

  Denumită şi „Iarba Sfântului Ioan”, sunătoarea este recomandată de secole pentru menţinea sănătăţii. Medicii din antichitate au apreciat efectele terapeutice ale acestei plante-minune pentru sistemul digestiv, urinar.