-

Cum să dezvolți vocabularul copilului

Primii ani de viață sunt foarte importanți pentru dezvoltarea copilului tău, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa dezvolti vocabularul copilului, reguli de aur pentru parintii de prescolari.

1. Citeste-i in fiecare zi

Pe langa faptul ca veti petrece timp de calitate impreuna, care va va da prilejul sa stati imbratisati, in timp ce ii citesti, cititul contribuie la dezvoltarea vocabularului copilului.

De fiecare data cand ii citesti spune-i cat de mult de bucuri de acest timp si de distractia pe care ti-o ofera cititul si ca abia astepti ziua de maine ca sa ii citesti din nou. Transforma “povestea de seara” momentul preferat al zilei.

2. Numeste toate obiectele

Pentru ca cei mici sa inteleaga cuvintele care definesc diferite obiecte, parti ale corpului etc. este nevoie sa rostesti numele fiecarui obiect cu care intra in contact. Poti face jocuri in care copilul sa indice si sa denumeasca diverse lucruri.

De exemplu, il poti intreba “Unde este nasul tau?”, “Unde este nasul mamicii?”, “Ce este acesta?” etc.

3. Citeste-i pe roluri

Atunci cand ii citesti, “interpreteaza” rolurile, schimba-ti vocea, fii expresiv si amuzant, astfel incat sa-i starnesti interesul. Atentie! Daca cel mici isi pierde interesul sau are probleme in urmarirea povestii, fa o pauza si chiar opreste-te daca nu se bucura de acest moment.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite