-

Tendinţe de design interior 2019

designSpecialiștii de la Pantone au selectat deja culorile anului 2019 în materie de design interior și dacă ai nevoie de puțină inspirație, te invităm să afli care sunt cele mai apreciate tonuri pentru amenajări în case și apartamente.

Culoarea anului 2019 este Living Coral, un roz-portocaliu, care are un farmec proaspăt, special, este o nuanță energizantă, care atrage imediat atenția. Living Coral amintește de locuri exotice, de soare, plajă, recife de corali. Cu această culoare veselă, exotică și pastelată, se dă o notă de eleganță în casă. Cei care o folosesc ca nuanță pentru perete vor vedea că ea poate crea un design fascinant și o atmosferă plăcută în încăpere. Dacă este combinată cu elemente clasice, Living Coral poate deveni o culoare destul de conservatoare. Cei care nu doresc să văruiască niciun perete al camerei în Living Coral, pot folosi câteva elemente decorative în această nuanță: perne, o pătură, un abajur, un fotoliu, un covor, etc.

Oamenii adoră culorile care calmează și oferă o stare plăcută în casă. Sunt culori în tendințe care au exact această influență benefică asupra psihicului. În anul 2019 sunt în trend și combinațiile de culori îndrăznețe, cum sunt culorile contrastante care aduc un plus de veselie și energie în interiorul casei. Sunt foarte frumoase culorile pastelate de galben și portocaliu, dar și tonurile mai închise de verde brad și maro.

Nuanțele clasice se mențin an de an în trend, creează o atmosferă relaxantă și plăcută în casă, de aceea sunt preferate de mulți oameni. Nuanțele naturale sunt recomandate în anul 2019, cum sunt spre exemplu cele de maro, bej, verde, gri. Astfel de culori nu sunt monotone și nici plictisitoare, ele creează un cadru plăcut și relaxant, accentuat de piesele elegante de mobilier și decorațiunile interioare.

În topul preferințelor la culori se află și verdele, o nuanță deosebită numită Night Watch. Aceasta este recomandată pentru designul de interior pentru că are un impact deosebit în casă, îți creează o senzație de lux. Verdele este o culoare plăcută, care este potrivită pentru un stil de design cu aspect natural.

Citeste continuarea AICI

Foto: Pixabay