-

Remedii naturale antirid

Trecerea timpului, stresul, dieta dezechilibrată și lipsa somnului. Acestea sunt cele mai frecvente cauze ale apariției ridurilor.

Pentru a întârzia apariția lor putem apela la diverse antiriduri naturale, dar trebuie și să fim mai atente la îngrijirea pielii.

Ridurile fac parte din procesul natural de îmbătrânire, atunci când nivelul colagenului și al elastinei din țesutul conjunctiv al pielii scad destul de mult. Mai pot fi favorizate și de expunerea îndelungată la soare, de fumat, unele medicamente, stres, pierderea bruscă în greutate, predispoziția genetică și pierderea involuntară a anumitor vitamine-cheie, precum vitamina E.

Deși ridurile deja formate nu vor putea fi eliminate ca prin miracol, ele pot fi împiedicate să se accentueze. De asemenea, o rutină de îngrijire adaptată vârstei și stilului de viață poate stopa apariția altor riduri. Pentru asta, poți recurge la remedii și tratamente din natură, cu eficiență testată de-a lungul timpului.

Aloe vera

Planta conține acid malic, care poate ajuta la estomparea ridurilor. Dacă ai o astfel de plantă în casă, este suficient să tai o frunză și să-i extragi gelul. Aplică-l direct pe ten și lasă-l 15-20 de minute. Spală-te apoi cu apă potrivită. O altă opțiune este să amesteci o linguriță de gel de aloe vera cu conținutul unei capsule de vitamina E. Se lasă pe ten 30 de minute și se îndepărtează tot cu apă călâie.

Mască de albuș

Acesta este plin de proteine care refac țesuturile și potasiul, care menține umezeala în celulele pielii. Mai conține, de asemenea, riboflavină, compus ce elimină toxinele și radicalii liberi, și magneziu, care încetinește procesul de îmbătrânire și face pielea radiantă. Albușul mai este recomandat și în cazul acneei, datorită lizozimului conținut, un compus antibacterian natural care digeră pereții celulari ai bacteriilor. Amestecă albușul unui ou cu 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie și ½ de linguriță de miere, pentru a profita de avantajele astringente, antiseptice și antibacteriene ale acestora. Lasă 10 minute pe piele, după care spală fața cu apă potrivită.

Suc de lămâie și miere

Un remediu simplu care reduce aspectul ridurilor, chiar înainte de a aplica produsele de machiaj, este sucul de lămâie și miere. Se aplică pe față, timp de 10 minute, un amestec format din sucul unei lămâi și 1 lingură de miere pentru a avea timp să strângă porii, apoi se clătește. Îți vei simți ulterior pielea netedă și suplă, datorită umectantului natural al mierii (ce va păstra și umezeala în celulele pielii) și a sucului de lămâie, care stimulează producția de colagen.

Banane

Aceste fructe sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți care previn îmbătrânirea prematură a pielii. Prin folosirea acestui remediu de 2 ori pe săptămână poți da un aspect tânăr pielii și poți reduce aspectul ridurilor într-un mod natural. Pasează 2 banane coapte și aplică piureul obținut pe zonele ridate. Lasă-l să acționeze 30 de minute și apoi îndepărtează cu apă călâie.

Castravete și iaurt
Un castravete conține vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, dar și acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Citeste continuarea AICI

Foto: Pixabay

Articole înrudite