-

Cele mai frumoase sate din Europa

Din Alpi până la Marea Mediterană, aceste sătuce europene înghețate parcă în timp, te vor convinge să apreciezi și mai mult frumusețea lucrurilor care își urmează firescul.

Dacă ajungi într-unul din aceste locuri, vei fi recompensat pe măsura efortului de a face drumul. Iar ochii îți vor mulțumi.

1. Hallstatt - Austria

hallstadt

Orășelul de poveste Hallstatt din centrul Austriei se bucură de o așezare excelentă pe malul Lacului Hallstätter See, între acesta și muntele care se ridică brusc din apă. Istoria mineritului de sare, datând de mii de ani, a ajutat la propseritatea orășelului, lucru care se reflectă în piațeta frumoasă, în jurul căreia se află clădiri superbe acoperite cu iederă.

2. Manarola - Italia

manarola

Manarola este un orășel, o bucățică din comuna Riomaggiore, din provincia La Spezia, Liguria, din nordul Italiei. Este al doilea cel mai mic orășel din faimoasele orășele care fomează Cinque Terre, freceventate de turiști.

3. Bibury - Anglia

Bibury England 768x480

Regiunea deluroasă Cotswold este desemnată ca fiind „Arie de o frumusețe naturală uimitoare“ din sud-vestul Angliei, iar una dintre încântătoarele sale orășele este Bibury, unde pajiștile verzi se învecinează cu vile vechi de piatră, cu acoperișuri abrupte. Râul Coln, care traversează orășelul, este bogat în păstrăv. Dar cea mai pitorească zonă este Arlington Row, unde se află mai multe case construite în secolul al XVII-lea.

4. Colmar - Franța

colmar

Influențele germane și franceze se observă în acest orășel alsacian, unde patiseriile locale vând croissante dar și kugelhopf, iar restaurantele sunt specializate în foie gras dar și sauerkraute (salată de varză murată). Este o îmbinare plăcută de stiluri arhitecturale, de la Gotic german la neo-baroc.

5. Reine - Norvegia

reine

La nord de Cercul Arctic, Reine este un sat de pescari foarte frumos situat în arhipelagul Lofoten, o zonă sălbatică extrem de frumoasă, în care golfurile de safir pun în evidență fiordurile și munții. Multe dintre cabinele pescarilor (numite rorbuer) au fost transformate în cabane confortabile pentru vizitatorii care au acces direct la Marea Norvegiană. Este locul din care puteți vedea foarte bine luminile nordului.

Citeste continuarea AICI

Foto: Pixabay