-

Cum să stopezi energiile negative

Oamenii sunt făcuți să interacționeze unii cu alții și să lege prietenii, însă unele relații pot fi de-a dreptul toxice.

În vreme ce timpul petrecut în preajma cuiva mereu cu zâmbetul pe buze te binedispune, un om căruia nimic nu-i convine, care se plânge de orice, nu acceptă că greșește și nu are cuvinte bune de spus la adresa nimănui îți face cu atât mai mult rău cu cât sunteți mai mult timp împreună.

Astfel de persoane sunt considerate vampiri energetici și te pot influența cu proasta lor dispoziție.

Prieten sau nu?

Un prieten este cel care te ajută când ai nevoie, care îți dă încredere și te susține. Totodată, este un om la care ții și, cu timpul, fără să vrei, preiei din comportamentul lui, iar dacă acest comportament este unul negativ, nu te avantajează. În plus, astfel de oameni îți pot afecta stima de sine. Uneori, atitudinea negativă este extrem de subtilă – chiar și în spatele unei aparente încurajări se ascunde un atac, menit să te facă să te simți vinovat, să te jignească sau să te descumpănească. Vorbește cu prietenul sau prietena ta, spune-i ce te deranjeaz, iar dacă situația continuă, ia distanță. Nu ai nevoie de așa ceva.

Dacă n-ai scăpare…

Se întâmplă de multe ori să nu ai cum să eviți o persoană negativistă. Poate e parte din familie și locuiți împreună sau e coleg de serviciu, unde petreci opt ore pe zi. Ce-i de făcut într-o astfel de situație? Important este să-ți păstrezi optimismul și energia pozitivă, să nu te lași modelat după bunul lui plac. Cel mai bun lucru pe care-l poți face este să-l ignori și să-ți vezi de viață, alteori e bine să-i urmărești atent comportamentul și să-ți impui punctul de vedere, deși, în mod sigur, te va contrazice, Nu intra în joc!

Când negativistul ești tu

Cel mai probabil, ți-e greu să te recunoști, dar și să recunoști.

Citeste continuarea AICI

Foto: Pixabay

Articole înrudite