-

Carnea de curcan: 7 beneficii pentru sănătate

Carnea de curcan nu este printre alimentele tradiționale românești, dar câștigă tot mai mult teren nu numai pentru că e gustoasă, sățioasă și dietetică, dar și datorită contribuției importante la sănătatea noastră!

Iata care sunt beneficiile pe care carnea de curcan le aduce organismului nostru conform Elements4health.com.

Contine excelente elemente nutritive

Curcanul este o sursa foarte buna de proteine veritabile si de calitate, de seleniu, vitamina B6 si de aminoacizi. In egala masura contine si zinc si vitamina B12. Carnea alba de curcan, fara piele, este baza unor preparate culinare excelente ce contin proteine bune si are si putine calorii.

Reduce colesterolul „rau”

Carnea slaba de curcan, fara piele, gatita la cuptor, are cea mai mica cantitate de grasimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzand carnea de pui, porc sau vita.

Previne cancerul

Aminoacizii continuti de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoara celulele canceroase. Celulele T activate in absenta acestor aminoacizi sunt susceptibile a nu supravietui ca sa isi faca treaba in organism.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite