-

Efectele terapeutice ale busuiocului

Busuiocul este cunoscut pentru efectele sale terapeutice încă de pe vremea fenicienilor, care îi atribuiau proprietăţi magice. Această plantă-minune întărește sistemul imunitar, reglează funcțiile glandelor endocrine și metabolismul celular, tonifiind întregul organism.

Se poate consuma şi sub formă de ceai. Iată cum se prepară.

Infuzia se face astfel: se toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriță de plantă uscată și mărunțită. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară.

Ceaiul se bea cald, neîndulcit sau îndulcit cu un vârf de linguriță de miere de albine. Acest ceai se recomandă în caz de crampe abdominale, infecții urinare, dureri de cap, laringită, faringită, gripă, vomă și răceală.

Pentru tratarea durerilor în gât, nu se consumă băutură fierbinte, deoarece irită și mai tare gâtul și întârzie vindecarea.

Prevenirea îmbătrânirii

Pentru a scăpa de semnele îmbătrânirii precoce,se recomandă busuioc macerat la rece, în cure de minim 2 luni pe an sau în consum constant.

Se pot consuma 2-4 căni de ceai de busuioc pe zi. Infuzia de busuioc este de folos și pentru refacerea stomacului după o masă copioasă.

Consumată zilnic, ea ajută la tratarea și vindecarea cefaleei, colicilor intestinale, ulcerului gastric și colitelor de fermentație.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite