-

Pâinea, necesară chiar şi în diabet

În rândul populaţiei circulă ipoteza cum că dacă vrei să dai jos kilogramele în plus, sau dacă lupţi cu diabetul, consumul de pâine este de nedorit. În realitate, pâinea nu trebuie eliminată de tot. Detalii pe larg:

De fapt, medicina spune că 1-2 felii subţiri de pâine sunt binevenite.

Şi asta pentru că pâinea, chiar dacă are conţinut mare de carbohidraţi, circa 40%, ei bine, aceşti carbohidraţi se eliberează lent şi nu urcă repede glicemia.

Bomba care exlodează atât în obezitate, cât şi în alimentaţia diabeticului este consumul de dulciuri concentrate, de ciocolată, de dulceţuri, de torturi şi prăjituri cu creme foarte bogate în zahăr.

O altă eroare făcută de oameni este aceea de a prăji pâinea, pasămite sub această formă ea nu îngraşă.

În realitate, prăjirea pâinii elimină apa din pâine, care astfel se îmbogăţeşte în carbohidraţi, se dublează procentele de glucide de la 40% la 90%.

Studiile au arătat că pâinea albă este mai nocivă decât pâinea neagră, aşa că visul bunăstării, acela de a consuma doar franzelă, ascunde riscuri pentru sănătate.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite