-

Criza epileptică - o descărcare furtunoasă de electricitate

Diagnosticul de epilepsie cade ca un trăsnet asupra pacientului, dar şi asupra familiei acestuia, asupra cunoscuţilor. Epilepsia nu este la ora actuală vindecabilă, nu i s-au precizat nici cauzele.

Dar tratată conştiincios, cu restricţiile de rigoare, îi permite bolnavului de epilepsie să se angajeze şi să meargă la serviciu, să urmeze şcoli.

În timpul crizei de epilepsie, se produce brusc o furtună electrică, o descărcare de electricitate în creier pe trasee anormale. Criza oferă o imagine dramatică: suferindul cade, îşi pierde conştienţa, are spasme, se scurg secreţii din gură, culoarea bolnavului este vineţie.

Tratamentul este medicamentos şi vizează rărirea semnificativă a acestor crize epileptice.

Există teoria că o mulţime de oameni au făcut o unică astfel de criză în viaţa lor, dar ea nu s-a mai repetat.

Diagnosticarea bolii epileptice se face cu teste complexe, dar pacientul trebuie să fi suferit cel puţin două astfel de crize.

Bolnavul trebuie să se odihnească suficient, să doarmă peste 8-9 ore pe zi. Alcoolul este complet interzis bolnavului de epilepsie, poate să bea doar un pahar de bere dezalcoolizată din când în când.

Suferindului de epilepsie îi sunt interzise cafeaua, ciocolata, cacaua, băuturile răcoritoare colorate, mai ales cele închise la culoare.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

Articole înrudite