-

O noapte la PALAT – Festivalul european Noaptea Muzeelor

Muzeul de Artă Cluj-Napoca invită publicul la o nouă ediție a Festivalului European „Noaptea Muzeelor”, care se va celebra sâmbătă, 18 mai 2019, în intervalul orar 19:00-01:00 (ultima intrare: 00:15). Intrarea este gratuită.

Energie debordantă, prospeţime, sensibilitate, bucurie entuziastă, emoţie şi creativitate exuberantă, fler narativ şi spirit ludic, versatilitate ingenios dozată şi o jovialitate molipsitoare sunt doar câteva dintre ingredientele speciale care fac deliciul unei reţete de neuitat a ediţiei din acest an a Festivalului European „Noaptea Muzeelor”. Chei de lectură insolite puse în act prin interferări spectaculoase de limbaje expresive – arte vizuale, muzică, scriere creativă şi dans – vor oferi publicului clujean posibilitatea de a se bucura de o experienţă muzeală cu adevărat memorabilă, al cărei punct central de atracţie devine „revizitarea” lucrărilor de referinţă ale Galeriei Naţionale prin „ochii” dezinvolţi şi inspiraţi ai tinerilor.

Invitaţi să dea formă, într-o manieră personală, impresiei generate asupra lor de întâlnirea cu opera de artă, inventivii noştri colaboratori au recurs la imaginarea unei serii captivante de „producţii” culturale care pun în valoare propriul demers de înţelegere şi apropiere a obiectului muzeal studiat, făcând, totodată, şi dovada sensibilităţii deosebite care a marcat ineditul acestei experienţe relaţionale. Din postura de veritabili „mediatori culturali”, exersată pentru o singură seară, vor împărtăşi tuturor vizitatorilor muzeului perspectiva raportării lor individuale la semnificaţia operelor de artă selectate, în contrapartida unei prezentări ghidate convenţionale. (Alexandra Sârbu)

Programul acţiunilor de mediere culturală a patrimoniului muzeal:

19:00-20:00 – Prezentări ghidate interactive pentru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani
20:00-21:30 – Interpretări coregrafice
21:30-22:30 – Recital pianistic

Citeste continuarea AICI

Articole înrudite

 • Cum tratăm infecțiile urinare naturist

  Infectiile urinare afecteaza de cele mai multe ori femeile, insa poate fi intalnita si la barbati. Tratata corespunzator, aceasta nu reprezinta o problema grava, dar este important sa stim cum se manifesta si cum putem preveni aparitia ei.

 • Brexit – Ce se va schimba de la 1 februarie

  Vineri la miezul nopţii (23:00 GMT), Uniunea Europeană va pierde, pentru prima dată, un stat membru, care este unul dintre cele mai mari şi cele mai bogate ţări din blocul comunitar, informează Agerpres.

 • Cum se desfăşurau şezătorile?

  Şezătoarea a constituit unul din obiceiurile cu rol foarte important în viaţa socială a satului Iara. La şezătoare se lucra, se cânta, se spuneau poveşti, se practicau unele jocuri sociale, adică se transmitea şi se prelua tradiţia populară.

 • Facilitãți fiscale sub forma anulãrii obligațiilor accesorii

  Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã continuã acțiunile de susținere a contribuabililor în vederea conformãrii la plata obligațiilor fiscale și le reamintește celor care înregistreazã obligații fiscale principale restante, la data de 31.12.2018, cã pot beneficia, în condițiile reglementate de O.G. nr. 6/2019, de o serie de facilitãți fiscale.

 • Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi

  Cum să recunoști o relație toxică? Se întâmplă să nu conștientizăm (sau să nu acceptăm întotdeauna) că avem relații negative, care ne otrăvesc viața. Dacă învățăm semnele după care putem identifica o relație toxică, asta ne poate salva mult disconfort.