-

Trucuri simple pentru sănătatea vezicii urinare

Vezica este de obicei de mărimea unui grapefruit mare. Se poate întinde mult mai mult când este nevoie și se restrânge când este gol. Vezica este conectată la rinichi prin două tuburi lungi numite uretere. Detalii:

Atunci când urina este produsă de rinichi, aceasta se deplasează în uretere spre vezică, unde este stocată.

Vezica urinară este una din acele părți ale corpului la care, probabil, nu vă gândiți până când nu va mai funcționa corect.

Anumite probleme care afectează vezica urinară pot provoca urinări dureroase sau scurgeri de urină în momente nedorite.

Majoritatea oamenilor au o vezică urinară sănătoasă. Dar, pentru aproximativ o treime dintre persoanele cu varste cuprinse intre 30 si 70 de ani, incontinența este o problemă importantă.

Dar, există pași pe care îi puteți lua pentru a vă menține vezica sănătoasă și a reduce la minimum problemele dacă aveți incontinență.

Starea sănătății vezicii urinare este, de asemenea, legată de starea de sănătate a prostatei, deoarece condițiile precum prostata mărită pot afecta sănătatea urinară. (PM)

Viața cu o vezică nesănătoasă poate fi rușinoasă și, din păcate, astfel de probleme sunt destul de comune. Mii de persoane au scurgeri urinare la fiecare strănut, tuse sau în cazul în care izbucnesc în râs, scrie Bel Marra Health.

Există mai mulți factori care intră în discuție în astfel de situații, inclusiv nașterea, vârsta înaintată sau condiția medicală.

Ceea ce trebuie să știi este că incontinența urinară nu trebuie să-ți pună stăpânire pe viață și că există metode prin care îți poți recăpăta sănătatea vezicii.

Un factor care contribuie la incontenența urinară este greutatea. Câteva kilograme în plus pot adăuga presiune pe vezică, ceea ce conduce la scurgeri nedorite.

Astfel, o dietă sănătoasă reprezintă un plus pentru o vezică sănătoasă.

O altă recomandare pentru a trata incontenența urinară o reprezintă nivelul de hidratare. Pentru a-ți da seama cât de multă apă este necesar să bei, trebuie să observi culoarea urinei.

Citeste continuarea AICI

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite