-

Ce se întâmplă în corpul tău dacă înghiți guma de mestecat

Guma de mestecat este alcătuită dintr-o bază de gumă plus ingrediente incluzând grăsimi, emulsifianți, ceara, antioxidanți, coloranți, arome, conservanți și îndulcitori.

Gumele timpurii de mestecat au fost făcute din rășină de copac. Dar, în zilele noastre, baza de gumă este cel mai adesea sintetică. De cele mai multe ori, stomacul tău nu poate descompune guma cum ar fi face cu alte alimente.

Cu toate acestea, sistemul digestiv are un alt mod de a face față lucrurilor pe care le înghițiți accidental. La urma urmei, mâncăm multe lucruri pe care nu le putem digera pe deplin.

În cazuri rare, cantități mari de gume înghițite, combinate cu constipație, au blocat intestinele la copii. Din acest motiv, înghițirea frecventă a gumei de mestecat ar trebui descurajată, în special la copii. (PM)

Iată ce se întâmplă cu adevărat în organism când înghițiți accidental guma de mestecat! Cât de rău este acest lucru

Mai tii minte cum in copilarie, parintii te avertizau sa nu cumva sa inghiti guma de mestecat?

Atunci, probabil ca iti amintesti, de acele „profetii” terifiante: „Iti va ramane in stomac pentru totdeauna” sau „Ti se va lipi pe mate”. Este timpul sa afli ce se intampla c adevarat cu guma de mestecat inghitita.

1. Ficatul

Extrage colorantii, stabilizatorii si conservantii prezenti in guma de mestecat astfel incat corpul sa fie protejat de intoxicatii sau alergii.

2. Stomacul

Acidul din stomac desparte zaharul si ingredientele care dau gustul (spre exemplu uleiul de menta continut in multe sortimente de guma de mestecat) si uleiurile vegetale sau glicerina.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite