-

Gastric sleeve – soluția în lupta cu kilogramele

Gastric sleeve, cunoscută și ca micșorarea stomacului sau gastrectomia longitudinală, constă în secționarea stomacului de-a lungul său pe cale laparoscopică, cu îndepărtarea porțiunii dorsale, ce constituie aproximativ 80% din volumul stomacului tău.

Problema obezității este astăzi una de ordin mondial, afectând aproape 70% din populația lumii. Un procent însemnat în ceea ce privește obezitatea se constată în rândul copiilor, care din nefericire nu sunt educați de mici să mănânce sănătos. Firește există și cazuri în care obezitatea apare ca urmare a unor afecțiuni, însă cel mai adesea lipsa educației alimentare stă la baza dezvoltării unui număr atât de mare de cazuri de obezitate. Pe lângă un regim alimentar corespunzător și mult sport, procedura de înlăturare a unei porțiuni de stomac, denumită gastric sleeve, poate fi o soluție benefică în vederea eliminării surplusului de kilograme.

Gastric Sleeve – o soluție avantajoasă în lupta cu kilogramele!


Lupta cu kilogramele este deseori grea și anevoioasă, plină de provocări, cele mai multe de ordin culinar. Explicația este simplă: o persoană obeză va avea și o capacitate mărită a stomacului, drept pentru care va resimți senzația de foame foarte puternic.

Obezitatea aduce cu sine și dorința de a mânca mai mult, uneori chiar necontrolat, drept pentru care persoana care suferă de obezitate se află într-un ușor cerc vicios.

Gastric sleeve poate închide definitiv cercul, deoarece intervenția efectuată la nivelul stomacului, longitudinal pe direcția acestuia, are proprietatea de a micșora capacitatea stomacului, dar și de a elimina centrii nervoși care determină senzația de foame. Astfel, stomacul poate deveni cu 60-70% mai mic, iar acest lucru înseamnă că senzația de foame nu va mai fi atât de pregnantă, iar mesele persoanei în cauză nu vor mai fi atât de bogate. Pacientul va simți că se satură mult mai repede, iar recuperarea post-operatorie se face cu rapiditate, necesitând doar atenție în ceea ce privește un ușor regim alimentar.

Gastric Sleeve – de la obezitate la suplețe și fermitate!

Pentru operația gastric sleeve este nevoie ca pacientul să parcurgă câțiva pași foarte importanți, care țin de evaluare, de investigare și de monitorizare. În primă fază, pacientul trebuie să se prezinte la o examinare medicală, în urma căreia să se decidă dacă intervenția este necesară și benefică. De asemenea, o serie de analize preced procedura chirurgicală, pentru a ști cu exactitate toate datele ce țin de pacient (eventuale alergii, reacții adverse, boli ereditare, alte intervenții chirurgicale, sau alte detalii ce țin de istoricul personal).

Intervenția chirurgicală gastric sleeve se face rapid, având o durată de circa o oră, după care urmează o perioadă de monitorizare pentru a vedea cum se comportă organismul în urma intervenției. Operația se face laparoscopic, fără cicatrici sau semne permanente.

Citeste continuarea AICI

Foto: Pixabay

Articole înrudite

 • Cum tratăm infecțiile urinare naturist

  Infectiile urinare afecteaza de cele mai multe ori femeile, insa poate fi intalnita si la barbati. Tratata corespunzator, aceasta nu reprezinta o problema grava, dar este important sa stim cum se manifesta si cum putem preveni aparitia ei.

 • Brexit – Ce se va schimba de la 1 februarie

  Vineri la miezul nopţii (23:00 GMT), Uniunea Europeană va pierde, pentru prima dată, un stat membru, care este unul dintre cele mai mari şi cele mai bogate ţări din blocul comunitar, informează Agerpres.

 • Cum se desfăşurau şezătorile?

  Şezătoarea a constituit unul din obiceiurile cu rol foarte important în viaţa socială a satului Iara. La şezătoare se lucra, se cânta, se spuneau poveşti, se practicau unele jocuri sociale, adică se transmitea şi se prelua tradiţia populară.

 • Facilitãți fiscale sub forma anulãrii obligațiilor accesorii

  Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã continuã acțiunile de susținere a contribuabililor în vederea conformãrii la plata obligațiilor fiscale și le reamintește celor care înregistreazã obligații fiscale principale restante, la data de 31.12.2018, cã pot beneficia, în condițiile reglementate de O.G. nr. 6/2019, de o serie de facilitãți fiscale.

 • Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi

  Cum să recunoști o relație toxică? Se întâmplă să nu conștientizăm (sau să nu acceptăm întotdeauna) că avem relații negative, care ne otrăvesc viața. Dacă învățăm semnele după care putem identifica o relație toxică, asta ne poate salva mult disconfort.