-

Primul vaccin universal împotriva tumorilor a fost testat în Germania

A fost pus la punct şi testat pe trei pacienţi cu melanoma în stadiu avansat un potenţial vaccin universal împotriva tumorilor.

Realizat de cercetători ai Universităţii Johannes Gutenberg din Mainz, vaccinul este constituit dintr-o capsulă cu molecule de grăsime ce conţin o inimă genetică, un mic ARN, pe care sunt înscrise instrucţiuni pentru activarea celulelor din sistemul imunitar al pacientului pentru a riposta cu un răspuns imunitar puternic împotriva tumorii.

Revista Nature mai menţionează că vaccinul funcţionează într-o manieră extrem de simplă şi induce o reacţie imunitară puternică: injectată intravenos. Odată ajunţi stimulii imunitari în corp, mai exact în splină, în ganglionii limfatici, în măduva osoasă acestea declanşează un răspuns imunitar puternic împotriva tumorii, susţinut un timp mai îndelungat.

„Pentru moment, a declarat Ansa Ugur Sahin, unul din cercetătorii care au efectuat studiul – avem o dovadă clinică încă limitată, pentru că am testat vaccinul doar pe trei pacienți. Cu toate acestea, testele au rămas stabile, ceea ce înseamnă că tumorile pacienţilor s-au oprit în creștere după vaccinare și pentru întreaga perioadă de observație”.
„ În 2017 – anticipează Sahin – vom testa vaccinul pe alți pacienți cu diferite tipuri de cancer. ”

„Marea noutate a acestei lucrări – explică Enrico Proietti , director al departamentului de aplicaţii clinice de terapii biologice la Institutul Superior de Sănătate – este ca aceşti lipozomi ( tecile grase care includ vaccinul) sunt foarte eficienţi în inducerea unui răspuns imun puternic, fie pentru că activează interferonul, fie pentru că acestea ajung aproape toate în splină, centrul nevralgic al reacțiilor imune”.

Răspunsul imunitar declanșat este foarte puternic.

Citeste continuarea AICI

Foto: Pixabay

Articole înrudite

 • Cum tratăm infecțiile urinare naturist

  Infectiile urinare afecteaza de cele mai multe ori femeile, insa poate fi intalnita si la barbati. Tratata corespunzator, aceasta nu reprezinta o problema grava, dar este important sa stim cum se manifesta si cum putem preveni aparitia ei.

 • Brexit – Ce se va schimba de la 1 februarie

  Vineri la miezul nopţii (23:00 GMT), Uniunea Europeană va pierde, pentru prima dată, un stat membru, care este unul dintre cele mai mari şi cele mai bogate ţări din blocul comunitar, informează Agerpres.

 • Cum se desfăşurau şezătorile?

  Şezătoarea a constituit unul din obiceiurile cu rol foarte important în viaţa socială a satului Iara. La şezătoare se lucra, se cânta, se spuneau poveşti, se practicau unele jocuri sociale, adică se transmitea şi se prelua tradiţia populară.

 • Facilitãți fiscale sub forma anulãrii obligațiilor accesorii

  Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã continuã acțiunile de susținere a contribuabililor în vederea conformãrii la plata obligațiilor fiscale și le reamintește celor care înregistreazã obligații fiscale principale restante, la data de 31.12.2018, cã pot beneficia, în condițiile reglementate de O.G. nr. 6/2019, de o serie de facilitãți fiscale.

 • Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi

  Cum să recunoști o relație toxică? Se întâmplă să nu conștientizăm (sau să nu acceptăm întotdeauna) că avem relații negative, care ne otrăvesc viața. Dacă învățăm semnele după care putem identifica o relație toxică, asta ne poate salva mult disconfort.