-

Ce trebuie să știi neapărat despre anticoncepționale

Un studiu care a implicat femei cu vârste între 15 și 44 de ani, a constatat că anticoncepţionalele au fost cea mai populară metodă de control al nașterilor, cu peste 25% dintre aceste femei care au ales-o.

Anticoncepționalele sunt medicamentele pe care le luați pe cale orală pentru a preveni sarcina.

Sunt o metodă eficientă de control al nașterilor.

Aflați cum funcționează și ce efecte secundare pot provoca, precum și alți factori care vă ajută să decideți dacă pilulele contraceptive sunt o alegere bună pentru dumneavoastră. (PM)

Milioane de femei din intreaga lume utilizeaza pilulele anticonceptionale pentru a preveni sarcinile nedorite. Insa, in ciuda popularitatii de care se bucura pilulele anticonceptionale, sunt inca multe necunoscute in ceea ce le priveste.

Iata 8 lucruri pe care ar trebui sa le cunosti despre anticonceptionale.

1. Multe femei nu le iau constant

Aproximativ 20 la suta dintre femeile care utilizeaza pilulele anticonceptionale nu le iau in mod constant, crescand riscul aparitiei sarcinilor neplanificate cu 43%.

Daca iei pilula anticonceptionala constant si corect, riscul unei sarcini nedorite scade la doar 5%.

Potrivit statisticilor, una din 100 de femei raman insarcinate, chiar daca iau pastile anticonceptionale in mod corect, in timp ce 9 din 100 de femei raman insarcinate pentru a nu iau corect pilulele contraceptive.

2. Monitorizeaza efectele secundare

Indiferent de marca, pilulele anticonceptionale sunt eficiente in prevenirea sarcinilor, insa nu toate marcile sunt potrivite pentru corpul tau.

Medicul ginecolog iti va putea recomanda exact tipul de care ai nevoie, in functie de nivelul diferitilor hormoni din organismul tau, dar si in functie de stilul de viata.

Noteaza-ti intr-un calendar toate eventualele reactii pe care le poti avea si spune-i medicului ginecolog la urmatoarea intalnire.

El va sti daca este nevoie sa schimbe tratamentul sau sunt doar niste lucruri minore care se vor remedia dupa ce corpul tau se va obisnuit cu pilulele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite

  • Afecțiuni tratate cu anticoncepționale

    Pilulele contraceptive previn o sarcină nedorită, dar sunt prescrise de medici și în cazul unor boli sau tulburări din sfera ginecologică. Acestea se administrează numai după efectuarea unor analize medicale.