-

Antioxidanții – beneficii și surse de alimentație

Antioxidanţii sunt un grup de compuşi produşi de organism şi care apar în mod natural în multe alimente. Acești antioxidanți lucrează împreună în organism pentru a menţine sănătatea şi vigoarea în ultimele decenii de viaţă.

Ei fac aceasta protejându-ne de răul produs de radicalii liberi care ne pot distruge ţesuturile şi celulele sănătoase.

Mulţumită noii înţelegeri a antioxidanţilor şi a rolului reţelei de antioxidanți, putem nu doar să trăim mai mult, ci şi să trăim bine, în organisme sănătoase, puternice şi viguroase, cu minţi vii şi memorie intactă.

“Când vorbim despre un stil de viaţă sănătos, alimentaţia echilibrată are un rol esenţial, deoarece astfel ne putem asigura energia necesară ritmului de zi cu zi. Este important ca prin alimentaţie să reuşim să asigurăm organismului inclusiv necesarul zilnic de antioxidanți care poate fi obţinut atât din fructe şi legume, cât şi din băuturi preparate din ingrediente naturale. Berea este o astfel de băutură, care conţine antioxidanţi naturali, proveniţi în special din hamei, cel care are şi rol de conservant natural al acesteia, dar şi din orz”, spune dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, citată într-un comunicat de presă.

De asemenea, morcovul, cireşele şi căpşunele conţin puternici antioxidanți naturali.

Fiind una dintre cele mai consumate şi mai populare legume, morcovul este denumit şi alimentul minune, deoarece conţine un adevărat cocktail de vitamine (vitamina A, vitamine din grupul B şi vitamina C), minerale (calciu, magneziu şi potasiu) şi fibre. Sursă nutriţională importantă pentru funcţionarea optimă a organismului, morcovul contribuie şi la menţinerea siluetei, atât de râvnită înainte de începutul verii, ca urmare a conţinutului său extrem de mic de calorii.

Citeste continuarea AICI

Foto: Pixabay