-

De ce posesorii grupei sanguine 0(I) sunt atât de speciali?

Tipurile de sânge au fost descoperite în 1900 și 1901 la Universitatea din Viena de Karl Landsteiner. Acesta încerca să afle de ce transfuziile de sânge cauzează uneori moartea și alteori salvează un pacient.

Există opt tipuri de sânge diferite, care sunt determinate de prezența sau absența anumitor antigene - substanțe care pot declanșa un răspuns imun dacă sunt străine organismului.

Grupul de sânge depinde de antigenele care apar pe suprafața celulelor roșii din sânge.

Modificările genetice, pe care le moșteniți de la părinți, determină care antigene sunt prezente pe celulele roșii ale sângelui.

Sângele este alcătuit din globule roșii, globule albe și trombocite într-un lichid numit plasmă. Grupul de sânge este identificat prin anticorpi și antigeni în sânge.

Anticorpii sunt proteine găsite în plasmă. Sunt parte din apărarea naturală a corpului tău.

Ei recunosc substanțe străine, cum ar fi germenii, și vă avertizează sistemul imunitar, care le distruge.

Antigenii sunt molecule de proteine găsite pe suprafața celulelor roșii din sânge. (PM)

Oamenii cu grupa sanguină 01 au jucat un rol important în toate societățile, din cele mai vechi timpuri până astăzi. Grupa 0 sau I este a strămoșilor noștri, care erau prădători abili și agresivi.

Potrivit healthyfoodhouse.com, posesorii acestei grupe sanguine au numeroase calități, moștenirea lor genetică făcându-i puternici, productivi și proactivi, pe scurt, adevărați lideri.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

Articole înrudite