-

Glicemie scăzută cu ajutorul plantelor

De cele mai multe ori, un nivel ridicat al glicemiei din sânge poate duce la dezechilibre în organism, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea sau bolile cardiovasculare.

În natură, însă, există soluţii terapeutice pentru a lupta împotriva acestor maladii. Iată câteva plante şi legume care au efecte uimitoare asupra sănătăţii noastre.

Frunzele şi fructele de afin conţin mirtilina, numită şi „insulină vegetală”, cu rezultate foarte bune în normalizarea valorilor glucozei sangvine.

În plus, afinele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, antioxidanţi.

Seminţele de schinduf reglează glicemia şi colesterolul, prin reducerea absorbţiei glucozei şi a grăsimilor la nivel intestinal.

Şi frunzele de măslin scad glicemia şi valorile colesterolului

Frunzele de dud negru au efect hipoglicemiant, prin inhibarea unor enzime din metabolismul glucidic.

Frunzele de salvie, nuc sau urzică scapă şi ele în mod natural glicemia din sânge

Scorţişoara reglează nivelul glicemiei, normalizează nivelul trigliceridelor şi pe cel al colesterolului „rău” din sânge.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

CItește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Articole înrudite