-

Aveți grijă de sănătate în zilele caniculare!

În această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidentelor se recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea la soare între orele 10-18.

Persoanele cu risc crescut la efectele caniculei sunt: copiii, varstnicii, bolnavii cu afectiuni cronice ( in special cardiace si respiratorii), gravidele.

 În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri), fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

Se recomandă evitarea alcoolului şi a băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Este recomandat consumul de fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Alimentele proaspete sa fie cumparate din magazine care dispun de instalații frigorifice funcționale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor ușor perisabile.

Dacă expunerea la soare între orele amiezii este absolut necesară trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Citeste continuarea AICI

Foto: Pixabay

CItește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Articole înrudite