-

Vaccinul împotriva varicelei „împuşcă doi iepuri” deodată

Există unii care contestă vaccinarea. Nu iau în considerare date ştiinţifice şi faptul că vaccinurile sunt fabricate azi prin inginerie genetică.

Prin vaccin se inoculează fragmente din agresorii îmbolnăvitori. Nu se declanşează boala, aşa cum se insinuează, ci se stimulează anticorpii organismului de a goni bolile respective.

Un argument în favoarea acţiunii de vaccinare este virulenţa cu care o boală, poliomielita, ataca copiii, tinerii. Unii mureau, alţii rămâneau cu infirmităţi grave, mers anevoios, mobilitate limitată, defecte în echilibru.

Când se declara epidemie de poliomielită, se întrerupeau cursurile la şcoli.

Prin vaccinare, azi nu se mai înregistrează îmbolnăviri de poliomielită. Este doar un exemplu din multele argumente în favoarea vaccinurilor.

Un alt exemplu este relatat de profesor doctor Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, care spune că virusul care provoacă varicelă, după episodul acut al bolii, rămâne cuibărit în organism.

Apoi, în timpul vieţii, când prinde momentul unei scăderi a rezistenţei organismului, acest virus revine în atac şi-l face pe purtător să sufere de boala zona zoster.

Pacientul are dureri, usturimi pe o porţiune înroşită, urmând, în general, traseul unui nerv, se alterează starea suferindului.

Tocmai de aceea, virusul a fost denumit virus varicelo-zosterian. Dacă însă copilul a fost vaccinat împotriva varicelei, el nu se mai îmbolnăveşte nici de varicelă, nici de zona zoster.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

Articole înrudite