-

Diete sănătoase pentru prostată

Cancerul de prostată reprezintă cel mai negru coșmar pentru un bărbat. Nu este de mirare faptul că bărbații interesați de sănătatea lor sunt mereu în cautatea unor diete sănătoase care sale ofere mai multe șanse de a evita această boală.

Tocmai de aceea, cea mai frecventă întrebare pe care o primesc specialiștii este: “Ce ar trebui să mănânc pentru a reduce dezvoltarea cancerului la prostată?”

Astfel, toți speră să primească cele mai eficiente diete sănătoase care să-i ajute să-și îndeplinească scopul. Din păcate nici un doctor n-o să garanteze că un anumit aliment te protejează 100% de această boală.

Insa exista cateva alimente care pot reduce riscul dezvoltarii cancerului la prostata.

Dar, in loc sa te concentrezi pe consumul unui anumit aliment, cea mai buna recomandare este adoptarea unui stil de viata activ si a unor diete sanatoase. Iar hranirea sanatoasa este mult mai usoara decat crezi.

Nu trebuie decat sa adopti anumite principii generale.

Diete sanatoase pentru prostata # 1: Consuma cel putin 5 fructe si legume in fiecare zi

S-ar putea sa fii putin confuz: sunt atat de multe fructe si legume pe lumea asta incat alegerile sunt foarte dificile. In general, dietele sanatoase au la baza legumele si fructele. Insa, pentru cazul de fata selecteaza-le pe cele care au un colorit cat mai viu.

Diete sanatoase pentru prostata # 2: Alege painea din faina integrala in locul celei albe

Adevarul este ca un produs este cu atat mai sanatos cu cat este mai putin procesat. Iar faina alba trece prin mai multe faze pana sa ajunga asa. Procedeaza in acelasi fel cand vrei sa consumi paste sau cereale.

Cele mai sanatoase sunt cele integrale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO

Foto: pixabay.com

Articole înrudite