-

Copiii indigo. De ce copiii din ziua de azi sunt “altfel”

În ziua de astăzi, copiii sunt altfel. Nu o dată am ajuns rând pe rând, noi adulții, la această concluzie.

Fie că reacționează diferit la modele de educare a lor decât o făceam noi la vârsta lor, fie că sunt mult mai inteligenți de la vârste fragede, independenți, strălucitori, mai înclinați spre spiritualitate, mai predispuși la confruntări sau chiar mai violenți, cu personalitate vibrantă, cu opinii ferme și deseori cu dorință de a se opune autorității, constatăm cât sunt de diferiți față de modelele anterioare lor de copii.

Aceasta constatare a multor adulti de pe glob a impus necesitatea unui nou mod de abordare de catre parinti si scoala, complet diferit de vechile modalitati.

Dr. Doreen Virtue, doctor in psihologie, a avut una dintre contributiile majore in a intelege copiii cei noi din ziua de azi, prezentand publicului international inca din 1999 notiunea de „copii indigo”.

Metodele traditionale de crestere si educare scolara a copiilor au devenit invechite si demodate si din ce in ce mai des se vehiculeaza ca multi copii ar avea ADHD (tulburare de atentie si hiperactivitate), in multe tari aplicandu-se medicamentatie pentru a tine copiii “in banca lor” cu larghetea cu care se prescriu doctorii impotriva guturaiului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite