-

Proprietăți medicinale extraordinare, atribuite dafinului

Unele dintre cele mai impresionante beneficii pentru sănătate ale frunzei de dafin includ capacitatea lor de a detoxifia organismul.

De asemenea, are puterea de încetinire a procesului de îmbătrânire, vindecarea rănilor rapide, protejarea organismului împotriva infecțiilor bacteriene, gestionarea diabetului, reducerea inflamației, diminuarea problemelor respiratorii.

Cu toate acestea, majoritatea dintre noi suntem familiarizați cu frunza de dafin ca o planta culinară, cu toate că are o reputație veche de secole ca plantă medicinală.

Această plantă este un arbust veșnic verde sau copac mic, care este nativ pentru regiunea mediteraneană.

Frunzele de frunze sunt folosite ca plante medicinale de mii de ani, dar vechii greci și romani au considerat această plantă sacră.

Se știe că câștigătorii olimpiadei aveau pe cap o cunună de laur, iar semnificația simbolică a acestei plante a fost - onoarea și gloria.

Toate aceste calități atribuite acestei plante relevă faptul că planta era foarte importantă pentru strămoșii noștri.

Efectele psihoactive ale frunzelor de dafin au fost descrise în multe mituri și legende, cele mai renumite fiind cele ale oracolelor de la Delphi, unde au mestecat frunzele de dafin pentru a vedea viitorul.

Uleiurile esențiale și alte substanțe active din lauri au efect calmant. (PM)

Grecii și romanii atribuiau dafinului un caracter sacru și au utilizat această plantă de-a lungul secolelor atât pentru proprietățile sale medicinale, cât și în scop decorativ.

Frunzele de laur erau un simbol al gloriei și onoarei, fiind folosite pentru a-i încununa pe câștigătorii Olimpiadelor.

Medicii sunt de părere că această plantă era atât de apreciată în trecut și pentru proprietățile sale antioxidante, sedative, anti-reumatice, antiseptice, diuretice și bactericide.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

Articole înrudite