-

Fii atent când cumperi aceste tipuri de pește! Iată de ce

Carnea de pește este bogată în proteine si are un loc într-o dietă bine echilibrată. Peștele este deosebit de important în alimentație, datorită acizilor grași omega-3.

Cercetările au demonstrat că acizii grași omega-3 joacă un rol esențial în sănătatea creierului și a inimii.

În mod specific, s-a demonstrat că acestia scad inflamația, reduc riscul bolilor de inimă și pot fi benefici pentru dezvoltarea prenatală și postnatală.

Asociațiile medicale recomanda consumul de pește, în special peștii grași, cum ar fi somonul, păstrăvul, sardinele și tonul albastru, care sunt bogati în omega-3, cel puțin de două ori pe săptămână.

Există riscuri minore asociate cu consumul de pește, totuși, din cauza contaminanților potențiali proveniți din deșeuri, cum ar fi mercurul și bifenilii policlorurați.

Ingrijorarea față de contaminanții chimici poate face alegerea tipului de pește o sarcină dificila. Iar in cazul in care alegeți numai pe baza conținutului de grăsimi omega-3, ați putea mânca un aliment foarte contaminat.

Preocupările legate de substanțele chimice dăunătoare din pește, în special de mercur, au determinat pe unii oameni să renunțe la pește din meniul lor. (PM)

Pestele este foarte sanatos, iar medicii recomanda consumul lor regulat. Este bine, insa, inainte de a cumpara aceste tipuri de peste, sa te informezi cu privire la provenienta lor.

Iata la ce tipuri de peste trebuie sa fii atent inainte sa le cumperi si de ce.

Somn

Somnul ajunge la dimensiuni impresionante. Pentru a accelera dezvoltarea acestora, crescatorii ii hranesc cu hormoni. Alege somnul salbatic si evita-l pe cel de cultura, in special daca este din tarile asiatice.

Macrou

Macroul poate contine mercur care se acumuleaza in organismul uman si poate cauza multiple probleme de sanatate. Cel mai putin periculos este macroul pescuit in Atlantic.

Ton

Ca si macroul, tonul poate contine mercur. In plus, din cauza pescuitului industrial, tonul salbatic este pe cale de disparitie, iar cel de pe piata este din crescatorii. Despre pestii din crescatorii se spune ca sunt hraniti cu hormoni si antibiotice.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite