-

Terapie cu cireșe - Acest fruct poate înlocui cu succes aspirina

Elementele nutritive și componentele bioactive din cireșe susțin beneficiile lor de sănătate. Aportul de cireșe este asociat cu prevenirea cancerului, bolilor cardiovasculare, diabetului, bolilor inflamatorii și bolii Alzheimer.

Cireșele pot oferii beneficii terapeutice pentru sănătate, deoarece aceste fructe sunt bogate în antioxidanți și mulți alți compuși.

Beneficiile consumului de cireșe provine din nivelul ridicat de antioxidanți care luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și ne protejează celulele.

Cercetările recente indică, de asemenea, că cireșele ajuta la eliminarea excesului de grăsime din organism și la creșterea melatoninei, susținând un ciclu de somn sănătos.

Ciresul este un rod din genul Prunus. Există două tipuri bine cunoscute de cireșe, speciile derivate din Prunus avium (cireasa dulce sau sălbatică) și cele derivate din Prunus cerasus (vișina).

Aceste cireșe comestibile se disting prin a avea grupuri de flori și fructe netede.

Sunt originari din regiunile temperate ale emisferei nordice, cu două specii în America, trei în Europa și restul în Asia. (PM)

De-a lungul timpului oamenii au folosit ciresele atat pentru gustul lor extraordinar, dar mai ales in scopuri terapeutice.

Acest lucru a fost confirmat de numeroasele studii stiintifice, care au demonstrat ca ciresele sunt bogate in antioxidanti si flavanoide, avand un impact favorabil asupra bolilor de inima, bolilor osoase dar si un impact pozitiv in ameliorarea durerilor.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

Articole înrudite