-

Cauzele durerilor din spatele urechilor

Majoritatea oamenilor au avut o durere de cap la un moment dat în viața lor. Dar nu toate durerile de cap sunt la fel. De fapt, există mai mult de 300 de tipuri de dureri de cap.

Este neobișnuit ca durerile de cap să apară exclusiv în spatele urechii.

Urechile sunt aproape de creier, iar orice fel de disconfort sau durere este destul de îngrijorătoare.

Un număr de factori, cum ar fi frecvența, intensitatea și severitatea, sunt luați în considerare atunci când se determină cauza din spatele durerii.

Durerea din spatele urechii poate fi însoțită de simptome diferite. De exemplu, febra însoțită de o durere la nivelul urechii poate fi cauzată de o infecție.

Acest lucru necesită un tratament medical imediat. Fără tratament, infecția s-ar putea răspândi în alte părți ale corpului.

Cu proximitatea aproape de creier, răspândirea infecției de la ureche poate fi foarte periculoasă. Alte simptome însoțite de durerea urechilor includ iritabilitate și agitație. Acestea sunt simptome comune pentru persoanele care suferă de durere la nivelul urechii.

Ignorarea și tratarea cauzei care provoacă durerea urechii poate fi periculoasă și poate duce la complicații în viitor. (PM)

Durerile de cap localizate în spatele urechilor pot avea mai multe cauze, de la afecțiuni ale nervilor până la probleme dentare.

Astfel, dacă aveți probleme cu durerile în zona urechilor, ar fi bine să identificați mai întâi cauza acestora, pentru a primi tratamentul adecvat.

Nevralgia occipitală

Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor din spatele urechilor este o afecțiune numită nevralgie occipitală. Aceasta apare atunci când nervii occipitali sunt afectați sau inflamați.

Durerile provocate de nevralgia occipitală sunt ca niște zvâcnituri extrem de tăioase.

Unii pacienți care suferă de astfel de dureri le-au descris ca fiind asemănătoare unor șocuri electrice resimțite în zona gâtului, în partea din spate a capului sau în zona din spatele urechilor.

De obicei, acest tip de dureri apar doar într-o parte a capului, fiind cauzate de presiunea aplicată pe un nerv. Aceasta poate surveni în urma unei lovituri sau a inflamației nervului.

Mastoidita

O altă cauză a durerilor din spatele urechii este mastoidita, o infecție a mastoidei, care este baza osului temporal.

Această infecție se manifestă mai ales la copii și poate fi tratată în general fără probleme.

Pe lângă durerile din spatele urechilor, mastoidita poate da febră, oboseală, secreții din urechi și chiar afectarea auzului.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

Articole înrudite