-

Ana, frumusețea unui nume simplu

Ana este unul dintre cele mai raspandite prenume feminine si provine de la un vechi nume ebraic, Hannah, asociat verbului hanah care inseamna a avea mila, a binevoi.

In calendarul ortodox, Sfanta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, este sarbatorita pe 9 septembrie, zi consacrata de Biserica Sfintilor Ioachim si Ana, dreptii Parinti ai Maicii Domnului.

Ana era fiica preotului Matan, din tribul lui Levi, si sora cu Zoe, bunica lui Ioan Botezatorul. Ioachim si Ana au fost casatoriti timp de cincizeci de ani fara sa aiba copii.

Desi erau instariti, foloseau doar o treime din venitul lor pentru ei insisi, restul banilor impartindu-i saracilor si dandu-i la Templu.

Odata, pe cand dreptii Ioachim si Ana erau deja batrani si se aflau la Ierusalim sa aduca jertfa Domnului, Marele Preot Isahar l-a mustrat pe Ioachim, spunandu-i: Tu nu esti vrednic sa aduci jertfa cu aceste maini sterpe. Cei care aveau copii l-au inghiontit pe Ioachim, dandu-l la o parte ca pe unul nedemn de a jertfi Domnului, pentru ca a nu avea copii era privit atunci ca o pedeapsa divina.

Citeste mai departe pe daciccool.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite