-

PLANTA care te ferește de zeci de tipuri de infecții

Admirat de vechii egipteni atât pentru scopuri medicinale cât și culinare, o plantă aparent banală, cu numeroase beneficii pentru sănătate, printre care prevenirea a zeci de tipuri de cancer și infecții.

Usturoiul este o plantă cultivată în întreaga lume. Se crede că este nativ din Siberia, dar s-a răspândit în alte părți ale lumii cu peste 5000 de ani în urmă.

Usturoiul este utilizat pentru multe afecțiuni legate de inima și sistemul sanguin.

Aceste condiții includ hipertensiunea arterială, tensiunea arterială scăzută, colesterolul ridicat, boala coronariană, infarctul miocardic, scăderea fluxului sanguin din cauza arterelor înguste și "întărirea arterelor" (ateroscleroza).

Unii oameni folosesc usturoiul pentru prevenirea cancerului de colon, a cancerului rectal, a cancerului de stomac, a cancerului de sân, a cancerului de prostată și a cancerului pulmonar.

Este, de asemenea, utilizat pentru a trata cancerul de prostată și cancerul de vezică urinară. (PM)

Aceasta planta este cunoscuta inca din cele mai vechi tipuri pentru proprietatile sale curative. Insusi Hipocrat recomanda consumarea ei in cantitati mari pentru a preveni cancerul. Studii medicale de amploare confirma ipotezele antice.

Potrivit unui studiu de amploare, realizat de MEDLINE, dupa ce s-au centralizat datele a 4245 de studii separate, s-a confirmat faptul ca aceasta planta trateaza peste 150 de probleme de sanatate, de la cancer si pana la diabet, de la infectii pana la placa depusa pe artere, de la distrugerea ADN-ului pana la otravirea cu mercur.

Alte studii, realizate de Greenmedinfo.com, sustin ca planta minune are efecte pozitive in 167 de probleme medicale, inclusiv in tratarea bolilor cardiovasulare si cancerului.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite