-

Efectele nebănuite ale insomniei

Insomnia poate fi caracterizată în funcție de durata acestuia. Insomnie acută este de scurtă durată și de multe ori este cauzată de anumite circumstanțe din viața noastră.

De exemplu, atunci când te afli înaintea unui examen sau după ce ai primit o veste rea.

Mulți oameni au experimentat acest tip de perturbare a somnului, problemă care de obicei se rezolvă fără nici un tratament.

Insomnia cronică este deficiența de somn, care are loc cel puțin în trei nopți pe săptămână și durează cel puțin trei luni.

Persoanele care nu pot să doarmă pot avea o energie scăzută, dificultăți de concentrare, tulburări de dispoziție, iar performanța la serviciu sau la școală poate fi diminuată.

Tulburările de insomnie cronică pot avea mai multe cauze. Schimbările de mediu, obiceiurile nesănătoase de somn, munca în schimburi, tulburări clinice, precum și anumite medicamente. (PM)

Insomnia afecteaza foarte multa lume, atat de multa incat companiile au inceput sa-si ridice semne de intrebare, constantand ca din ce in ce mai multi oameni nu dau randament scontat la locul de munca.

Ultimele date statistice facute publice de catre cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Harvard, condusi de dr. Ronald Kessler, releva faptul ca insomnia afecteaza aproximativ un sfert dintre americani.

Ba chiar au facut si un calcul potrivit caruia lipsa productivitatii acestora la locul de munca aduce pierderi de peste 50 de miliarde de dolari.

„Aceasta problema este subestimata. Din pacate angajatii care sufera de insomnie nu-si iau cateva zile libere pentru a rezolva problema. Ci vin la serviciu unde lucreaza obositi. Oboseala se acumuleaza, iar productivitatea lor scade progresiv”, explica dr. Kessler.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite