-

Circa 80% din gospodării au probleme cu acoperirea cheltuielilor zilnice

Pentru aproximativ două din cinci gospodării (37,6%) cheltuielile curente ale vieții sunt suportate cu dificultate, iar dacă se iau în considerare și cele care întâmpină oarecare probleme cu acoperirea nevoilor zilnice, procentul ajunge la 80%, potrivit "Anchetei asupra calităţii vieţii", realizată de Institutul Naţional de Statistică în 2018.

Doar pentru una din cinci gospodării cheltuielile curente nu pun probleme deosebite.

Printre tipurile de gospodării care fac faţă cu greu cheltuielilor curente se află cele conduse de femei (47,4%) sau de persoane cu vârsta de peste 65 ani (44,7%), precum şi cele formate din doi adulţi cu trei sau mai mulţi copii în întreţinere (57,1%). În această situaţie se află și 59,9% dintre gospodăriile unde unul dintre adulți este şomer şi 52,6 % dintre cele conduse de un agricultor.

În ceea ce priveşte capacitatea achitării la timp a cheltuielilor curente importante (întreţinerea locuinţei, rate la împrumuturi, plata utilităţilor), mai puţin de o treime din gospodării (30,0%) au prezentat restanţe repetate, cauza fiind situaţia financiară deficitară.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay.com

Articole înrudite