-

Cele mai spectaculoase fenomene ale naturii

Fenomene ale naturii. Cateodată lumea modernă ne poate da sentimentul că nu există o legătură între noi și diverse fenomene ale naturii.

Cu toate acestea, nu de puține ori sunt surprinși de unele fenomene ale naturii care ne aduc aminte de puterea imensă de creație și, în același timp, de distrugere a naturii. Iată câteva dintre cele mai spectaculoase fenemene ale naturii pe care pămantul le poate furniza:

Fenomene ale naturii # 1: Migraţia fluturilor Monarh

Fluturii Monarh oferă unele dintre cele mai frumoase privelişti din lumea animalelor. Individual au un colorit portocaliu şi negru, însă când migrează în masă, aetul se umple de culoare. Insectele străbat, în zbor, o distanţă lungă şi acoperă o bună parte din America de Nord.

Migraţia este impresionantă şi datorită fragilităţii insectelor. Nu toţi fluturii Monarh reuşesc să ajungă la destinaţie, doar una din cinci generaţii rezistând acestui proces de migrare către zonele cu temperaturi calde.

Fenomene naturale # 2: Gheizerele

Gheizerele sunt o demonstraţie spectaculoasă a puterii naturii. Gheizerele sunt izvoare naturale care degajă în mod intermitent o coloană de aburi şi apă fierbinte pe care o aruncă cu putere în aer datorită aburului care se acumulează în camerele subterane.

Deşi se întâlnesc în multe părţi ale lumii în Parcul Naţional Yellowstone, Wyoming, SUA se găseşte unul cel mai înalt gheizer de pe pământ, Steamboat care aruncă apa până la 90 de metri în aer.

Ca orice fenomen natural, gheizerele sunt imprevizibile şi pot fi foarte periculoase în cazul în care o persoană se apropie prea mult.

Fenomene ale naturii # 3: Noctiluca Scintillans

Chiar dacă un mănunchi de alge nu pare cine ştie ce, lucrurile sunt diferite când vorbim despre Noctiluca scintillans care este una dintre minunile mărilor. Când sunt deranjate aceste organisme încep să lumineze în culoare albastră.

Ceea ce poate crea o experienţă ciudată înotătorilor.

Fenomene naturale # 4: Vârtejurile de foc

Tornadele sunt evenimente înfricoşătoare iar dacă adăugăm şi focul vor deveni şi spectaculoase. Vârtejurile de foc apar atunci când are loc combinaţia potrivită a condiţiilor climatice.

Sunt deosebit de periculoase se învârt şi în afara zonei de incendiu, unde cauzează devastări şi moarte pe o rază ce nici nu este lovită de căldură sau flăcări.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite